1. Högsäter
Vi konstaterar att avvecklingen av Högsäter fortsätter i oförminskad takt - trots kommunchefens, "utvecklingsstrategens" och (o)ansvariga politikers försäkringar om motsatsen.
När nu Folktandvården stänger i Högsäter, får folk i den norra kommundelen åka till Folktandvården i Färgelanda, för att laga sina tänder. För att klara "anstormningen" från norr, tvingas Folktandvården i Färgelanda bygga ett extra behandlingsrum! Den vansinniga centraliserings- och utarmningspolitiken fortsätter alltså. Hela underdelen i den gula tegelbyggnaden i Högsäters centrum - affärsdelen som tidigare även inrymde biblioteket - står nu tom! Det hela är förskräckligt, varken mer eller mindre.
Högsäter liknar mer och mer en spökstad, där "affärslivet" reducerats till ett par matställen, ett urmakeri och en blomsterhandel samt en Konumbutik.
Även BVC-verksamheten i Högsäter stänger och flyttar 1/11 till vårdcentralen i Färgelanda. En månad senare flyttar distriktssköterskemottagningen till Färgelanda. Flytten av distriktssköterskemottagningen motiveras av säkerhetsskäl:"- Vi kan inte ha en ensamarbetande distriktssköterska i Högsäter på grund av säkerheten, säger Monica Radeberg, verksamhetschef för vårdcentralen i Färgelanda".
Sedan när blev Högsäter ett gangsternäste, undrar Bloggen? Var finns den politiska styrningen? Den här typen av beslut kan ju definitivt påverkas politiskt. Patetiska soffliggare förefaller tyvärr vara det mest utmärkande draget för våra "kära" folkvalda. När något går åt fanders - vilket är regel - ägnar man sig åt att skylla på andra.
2. Dyr avfallshantering
Färgelanda har nästan dyrast avfallsavgift i Sverige. På senare år har som bekant kommunen undvikit att höja skatten genom att istället höja de kommunala avgifterna. Hänger ni med? Bloggen tror också att folk i allmänhet hänger med, eftersom allt fler flyttar härifrån. Peo Johansson är servicechef och därmed ansvarig för kommunens taxor och avgifter. Med tanke på hur saker och ting "fungerar" i kommunen, är det därför inte så konstigt att chefen Peo inte kände till att vi har så höga avgifter. "Ojdå!" sa Peo - "Är vi så dyra"?
Som förklaring till de höga avgifterna, spekulerar Peo om att "- det kan bero dels på att vi är en liten kommun med få invånare, dels på att vi har en mycket miljövänlig hantering av vårt avfall". För säkerhets skull - för att så att säga helgardera sig - skyller Peo också på politikerna och säger att det sannolikt är deras fel.
Starkt jobbat som vanligt Peo! Eftersom du tydligen har svårt att förstå varför Färgelanda har de 5:e högsta avfallsavgifterna i landet, skall Bloggen hjälpa dig med svaret. Färgelanda har de 5:e högsta avfallsavgifterna i landet p.g.a. att Färgelanda har beslutat att ha de 5:e högsta avfallsavgifterna i landet. Svårare än så är det inte.
Bloggredaktionen
fredag 29 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Distriktskötemottagningen flyttar av "säkerhetsskäl" säger dom.
SvaraRaderaKanske att alla som bor i Högsäter borde flytta in till tätorten Färgelanda av säkerhetsskäl.
Vad jag menar är att den negativa utvecklingen måste vändas så att en positiv spiral uppstår.
Kan de "nya" politikerna lyckas med det. Eller fick S,fp och V hålla på för länge?
De tomma lokalerna kanske fylls
SvaraRaderamed långväga gäster.
länge leve multi-kulti
mvh mohaha
Det är inte roligt när service läggs ner och centraliseras, men så länge vi inte talar gott om och bidrar till att fler trevliga människor som gillar landsbygden flyttar hit och dessutom är entrepenörs tänkande allkonstnärer, så räcker inte skattepengarna varken till kommunal, region eller riks.
SvaraRaderadet är en verklighet.
SKL har en bra bok som heter framtidens utmaning, där kan vi som har ideer tänka till och bidra med kreativa ideer för inflyttning.
Du har inte blivit censurerad Birgitta, men din kommentar hamnade i en gammal sträng, som heter "Kenneth Carlssons avskedshälsning", som du läste när du skrev din kommentar.
SvaraRaderaMed vänlig hälsning
Bloggredaktionen
Birgitta sa...
Det finns OLIKA turism.
Energifylld samverkan för Dalslands kulturarv
LANDSHÖVDINGEN LARS BÄCKSTRÖM uppmanade dalslänningarna att se alla fantastiska möjligheter istället för problemen.
BÄCKSTRÖM ANSÅG att en av de stora ut-maningarna är att få in Dalsland i människors medvetande och i detta arbete kan Länsstyrelsen vara till stor hjälp. Det finns pengar att söka. Mer än hundra miljoner
kronor i landsbygdsstöd finns att tillgå varje år.DALSLAND BEHÖVER SLÅ IHOP kulturupplevelser med de andra produkterna. Detta hävdar Jonas Dahl från Västsvenska
turistrådet. Han menar att framgång hänger på hur man bygger upp de andra produkterna kring kulturturismen.
Hur ser då den typiska kulturturisten
ut och går det att tjäna pengar på den? Jodå, hävdar Dahl, kulturturisten har högre inkomster och spenderar mer pengar än andra turister. Andra egenskaper
är att kulturturisten reser mer och gärna på andra tider än högsäsong. Det är dessa turister Dalsland enligt Dahl ska satsa på.