måndag 11 maj 2009

Bloggen noterar...

... att dagens ledare i Bohusläningen helt ägnas åt den moraliska och juridiska kollapsen i Färgelanda kommun. Bloggen har ju sedan en tid tillbaka hårdgranskat Färgelanda kommun och bl. a. belyst den okontrollerade och olagliga miljonrullningen till Björnhuset samt kommunens oerhört skamliga hantering av det uppmärksammade mobbningsfallet.

Mobbningsfallet vittnar om en människosyn som inte hör hemma i ett civiliserat samhälle och det är många som idag känner stark avsky mot kommunledningen med kommunchefen Jan Eriksson i spetsen.

Bloggen har för övrigt erfarit att den hårt pressade kommunchefen plötsligt tagit semester, en ledighet som sträcker sig fram till måndag den 18/5, och att han därmed tyvärr missar såväl allmänhetens frågestund i fullmäktige nu på onsdag, som ”invigningen” av Björnhuset till helgen. Bloggen finner tidpunkten anmärkningsvärd och undrar vad som kan ligga bakom ledigheten. Det är visserligen tråkigt att invånarna inte får tillfälle att ställa frågor till kommunchefen på onsdag, men särskilt anmärkningsvärt är nog ändå den hårt pressade kommunchefens utevaro från Björnhuset, eftersom det är Eriksson som är huvudansvarig för projektet.

Bloggen utsattes som bekant för dataintrång häromdagen, varvid någon obehörig raderade hela Bloggen. Eftersom dataintrång är ett allvarligt brott, med fängelse upp till två år i straffskalan, kan det antas, att den eller de som står bakom intrånget känt sig allvarligt hotade av innehållet på Bloggen. Innehållet vid tidpunkten för dataintrånget var omfångsrikt och det är därför svårt att veta om det är något särskilt i materialet som föranledde intrånget. Bloggen konstaterar dock att intrånget skedde dagen efter det att Jan Erikssons respektive Jan Stalfors CV:n lagts ut på Bloggen.

Bloggen noterar...

... en insändare från centerpartiet i Bohusläningen för några dagar sedan. I insändaren försvarar den förre fullmäktigeledamoten Mikael Olsson (c) – nu i egenskap av företagare – det kommunala mångmiljonstödet till privata företag i Björnhuset. Samma dag har tidningen en artikel som handlar om förestående nedskärningar i verksamheterna, vilket Bloggen redan tidigare varnat för.

Bloggredaktionen tror att såväl centerpartiet som Olsson skulle vinna i trovärdighet, om de satte kommunens intressen framför sina egna.