måndag 15 februari 2010

Mobbningsärendet - Bloggen redovisar Erikssons lögner

Eriksson ljuger medvetet i tingsrätten

Det nu riksbekanta mobbningsärendet är tragiskt på många sätt.

Nedan redovisar vi en tragisk aspekt på hur ansvarslöst och djupt oetiskt ärendet "sköts" av kommunchefen Jan Eriksson.

Överst på sidan 2 av Erikssons skrivelse till BEO 2008-05-14 (bilden 2 nedan) anför Eriksson att en av den mobbade pojkens föräldrar i november 2006 meddelar skolan att pojken mobbas. Eriksson anför vidare att rektor kontaktar mamman till pojken den 6/3 2007, för att få bekräftat uppgiften att pojken mobbats. Eriksson anför slutligen att skolan den 26/3 2007 själv dokumenterat att två pojkar kränker den mobbade pojken på skolgården (vi har strukit resten av sida 2 av framställningsskäl).

Överst på sidan 2 av kommunens yttrande till tingsrätten (bilden 4 nedan), anför kommunen att den saknar kännedom om de händelser som Eriksson beskrivit i sin skrivelse till BEO!

Är det någon som på fullt allvar tror att kommunen kan vinna det här målet med en sådan inställning? Först medger man flera centrala sakförhållanden, för att sedan förneka dem i domstolen! Förutom att kommunen härigenom kastar bort stora pengar i onödan på dyra advokater - som förmodligen gör så gott de kan eftersom de är beroende av vilka instruktioner som Eriksson ger dem - finns här ett stort moraliskt dilemma. Kommunen - genom sin kommunchef - driver en oetisk process i ett mobbningsärende som är baserad på lögner och som orsakar den mobbade pojken och dennes familj ytterligare lidande.

Att Eriksson tillåts kränka den mobbade pojken med skattebetalarnas pengar, är ytterligare ett bevis på hur barock situationen är. Härigenom "hjälper" kommunens invånare till att kränka pojken ytterligare. Bloggen har förståelse för att folk i allmänhet blir mycket upprörda över hanteringen och att våra folkvalda inte gör någonting åt saken.

Moderaterna tog redan tidigt ställning för pojken och mot att utsätta honom för ytterligare lidande genom en domstolsprocess. Därefter har KD gjort gemensam sak med M och C har sagt vara villiga att ompröva tidigare inställning. De partier som fortfarande helhjärtat stödjer kommunchefen och dennes sätt att sköta ärendet är S, FP och V.

Bloggredaktionen
(klicka på bilderna nedan för att göra dem större och läsbara)