torsdag 17 september 2009

Kf - ang Carlssons katastrofala insats

Bloggen återupptar rapporteringen från gårdagens kf-möte och den beklagansvärde Kenneth Carlsson (fp)

Under allmänhetens frågestund fick Carlsson först en fråga, varför han i kommunens svar på revisionsrapporten strukit revisor Tomas Anderssons slutsats att Björnhus-entreprenaden sannolikt ”är en offentlig upphandling”. Den beklagansvärde svarade då ”att vi har absolut inte mörkat, vi har gjort så gott vi kan och lagen är komplex”. Tack vare att Carlsson ”gjort så gott han kunnat”, tog alltså inte ks ställning till den mest centrala punkten i revisionsrapporten. Därmed slapp också ks ta ställning till Erikssons fortsatta vara eller icke vara som kommunchef. Om ks i sitt svar medgivit att kommunen brutit mot LOU i Björnhuset, hade det nämligen inneburit ett misstroendevotum mot Eriksson – som då hade fått gå. Bloggen erfar för övrigt att det är Eriksson själv som författat det svar som ks sedan godkände. Bloggen kan inte förstå hur ks:s övriga ledamöter – utanför mygelpartierna (s) och (fp) – kunnat acceptera denna handläggning. Om den utpekade tillåts utreda sig själv, kan det ju bara sluta på ett sätt. Bloggen undrar om det finns någon som tror på Carlsson, när han säger att han inte mörkat?

Bloggen har i tidigare inlägg avslöjat det smutsiga spelet bakom kulisserna och kan nu även bekräfta att Carlsson, med hjälp av medmyglande sossar, försökt att utestänga allmänheten från demokratisk insyn, när ks:s behandlar hyresavtalen. Igår lyckade dessutom allmänheten beslå den beklagansvärde med en lögn. Carlsson fick under allmänhetens frågestund frågan, ”har du planerat att utesluta allmänheten när det skall fattas beslut om hyresavtalen?” Då svarade den beklagansvärde: ”Nej, det skulle jag aldrig ens komma på tanken att göra”. Då läste en annan person från allmänheten upp ett e-mail som Carlsson för några dagar sedan skickat till partierna i kf, där det bl a stod att läsa ”Ett tack till Er som besvarade min fundering gällande ”stängt” Ks-möte när kontrakten diskuteras”. Då blev det pinsamt tyst i fullmäktigesalen och Carlssons ansiktsfärg antog klädsamt nog en rödaktigare ton – avslöjad lögnare som han var.

Bloggen förstår nu varför ks i våras, under ledning av Carlsson, uttalade fortsatt förtroende för kommunchefen Jan Eriksson, efter dennes lögn i kf om hyresavtalen. De är tydligen lika goda kålsupare båda två.

Allmänhetens frågestund avslutades sedan lika skandalöst som den inletts. När Carlsson fick frågor om Björnhuset och kommunens minst 70 miljoner satsade skattekronor, visade det sig nämligen att det vikarierande kommunalrådet inte visste någonting. Han visste inte hur mycket vi betalat, var pengarna hamnat eller vad vi fått för dem. När han fick frågor om ramavtalet, som bl a reglerar vilken hyra som företagen skall betala, så visade det sig att Carlsson inte ens läst avtalet. Han kunde alltså inte redogöra för innehållet i det avtal som rör kommunens största ”satsning” någonsin. Istället stod Carlsson i talarstolen och jiddrade som en menlös stackare.

Man måste ha förståelse för att Carlsson i denna stund var hårt pressad och att det förmodligen var stort kaos i hans inre. För att bringa lite ordning i Carlssons orediga tankegångar – för att hjälpa honom lite på traven så att säga – så ställdes en rak fråga till Carlsson, nämligen om Carlsson kunde nämna en, enda punkt i ramavtalet, som kommunen följt? Därvid inträder först en pinsam tystnad i salen – föranledd av uteblivet svar och Carlssons förvirrade och jagade ansiktsuttryck. Men så plötsligt ser Carlsson att räddningen finns inom räckhåll – i form av kommunchefen. Så Carlsson kilar snabbt bort till Eriksson, som sitter strategiskt placerad, och håller en viskande överläggning med denne, varefter han återvänder till talarstolen och den andäktigt väntande allmänheten. Men vad säger då den beklagansvärde? Jo: ”Den frågan får jag bakläxa på”. Ridå! Inte en punkt alltså, inte på en enda punkt har kommunen – genom den självsvåldige Jan Eriksson – följt avtalet. Skäms du inte lite grand i alla fall, Kenneth?

Slutordet gick till Jeanette Nyberg som till Carlsson yttrade följande: Du vet inte hur mycket vi har betalat ut, du vet inte vad pengarna har använts till, du har inte läst avtalet. Ge mig en enda anledning till varför jag skall rösta på dig Kenneth Carlsson. Den beklagansvärde svarade då: ”Du kan lita på mig”.

Bloggredaktionen

ks - kuppen misslyckades och nya pinsamheter

Den politiska kupp som (s) och (fp) hade planerat till gårdagens ks och kf fick ställas in. Därmed blev det inga extra ärenden i form av tilläggsanslag och hyresavtal i ks. I kf ströks därför punkten tilläggsanslag vid mötets början.

Och det var tur att övriga partier vaknat, annars hade den beklagansvärde Carlsson och sossarna lyckats mygla igenom de förmodat olagliga hyresavtalen redan igår. Ks-mötet inleddes för övrigt med att de vördade ks-ledamöterna under stort fnitter och ömsesidig självbelåtenhet signerade en bandyklubba. Den månghövdade allmänheten som bevistade mötet var inte lika road.

Vid ks-mötet meddelades också att ks:s ledamöter skall företa en studieresa till det skandalomsusade Arena Vänersborg. Är det möjligen för att träffa likasinnade?

Bloggredaktionen

Kf:s ordförande - en politisk myglare

Kf:s ordf P-O Magnusson (s) ljuger och stämplar sig själv som en politisk myglare

Bloggen konstaterar med viss sorg att även kf:s ordf P-O Magnusson (s) nu definitivt sällat sig till skaran korrumperade politiker i Färgelanda. Under allmänhetens frågestund meddelade Magnusson att han struntar i revisionens anmärkning, att det inte förs anteckningar om vilka frågor som behandlas under allmänhetens frågestund. Och det kan man kanske förstå, eftersom Magnusson och hans korrumperade kompisar tydligen "skiter" fullständigt i vad allmänheten tycker och tänker och dessutom på alla möjliga sätt försöker begränsa de demokratiska viljeyttringarna från allmänheten.

På ställd fråga varför Magnusson i våras läste upp en fråga i kf, från den anonyme (läs fiktive) ”Andreas Johansson”, svarade Magnusson helt fräckt att ”vem som helst kan ställa frågor till kf”. Men här ljuger myglaren Magnusson. När Bohusläningens reporter i februari, vid kf-mötet i Ödeborg, ställde en fråga under allmänhetens frågestund, nekades han detta av Magnusson med motivering att han inte var folkbokförd i kommunen. Magnusson har tydligen inte bara dålig moral, han har dåligt minne också. För att riktigt förstå vidden av Magnussons korruptiva handlande, måste man betänka att Magnusson inte ens kontrollerat om ”Andreas Johansson” existerade, innan han läste upp frågan i våras. Han har heller inte gjort något efteråt för att få fram sanningen. Varför, kan man med rätta fråga sig? Det kan mycket väl vara på det sättet att det är Magnusson själv, eller någon medmyglande partikamrat till honom, som skrivit frågan under pseudonymen ”Andreas Johansson”.

Inte nog med det. Magnusson följde sina stormyglande läromästare i fotspåren från förra kf-mötet i juni, där tidigare kf-ordf Rune Johansson (s) införde en helt ny ordning för allmänhetens frågestund. Johansson förklarade ju då helt fräckt det var praxis att kommunalrådet besvarar allmänhetens frågor och att kommunchef Jan Eriksson därför inte skulle svara. Och detta trots att praxis alltid varit den, att förvaltningscheferna besvarar frågor som rör ärenden de ansvarar för. Av mycket naturliga skäl dessutom – det är ju de som är insatta och som kan svara på frågorna. Och Eriksson har dessutom alltsedan i höstas varit uppe i talarstolen och redogjort för Björnhusprojektet. Men efter att Eriksson ljugit i kf och inte längre kunde besvara allmänhetens frågor om vad han egentligen gjorde med skattebetalarnas pengar i Björnhuset, gjorde alltså politiskt korrumperade sossar slut på den demokratiska insynen i kf. Istället skickade de fram den beklagansvärde Carlsson, som inte kan något, inte kan svara på något och som dessutom ljuger för allmänheten. Bloggen återkommer till detta i nästa inlägg.

Det som vredgade många särskilt vid gårdagens möte, var att Magnusson vid ett tillfälle glömde bort ”praxisen” och frågade om Eriksson kunde besvara en ofarlig fråga som rörde Björnhuset. En överrumplad Eriksson fann sig dock efter en kort stund och stegade upp till talarstolen och berättade om sin ”tro”, att företagen skall flytta in i september eller oktober.

Till Magnusson vill Bloggen säga att det är fel att mygla. Men skall man mygla, så skall man i alla fall vara konsekvent och göra det proffsigt och inte amatörmässigt som igår, då du skämde ut både dig själv och kf som demokratisk institution.


Bloggen erfar att Magnusson har något slags rektorstjänst i Munkedals kommun och undrar lite stillsamt vad de har för anställningskriterier i den kommunen. Man bör då betänka att Magnusson har ett särskilt ansvar för barns och ungdomars fostran som goda samhällsmedborgare. Ett sämre demokratiskt föredöme än Magnusson är dock svårt att tänka sig. Magnusson kandiderar som bekant även i Kyrkovalet - vilket hån!

Bloggredaktionen