måndag 1 februari 2010

Gleisners demokratiska lyra

Som nämndes i förra artikeln har propagandachefen Andreas Gleisner många strängar på sin lyra. Och då tänker vi inte i första hand på Andreas färdigheter på gitarr.

När plikten - d.v.s. husbonden Eriksson - kallar, besöker Andreas även fullmäktige. När Andreas besökte fullmäktige i oktober förra året placerade han sig strategiskt på stolen bakom Bill Östlund med en inspelningsapparatur i knät. Därefter avnjöt Andreas Allmänhetens frågestund med sin apparat som enda sällskap.

Den som trodde att Andreas besökte fullmäktige i demokratins tjänst, eller i syfte att förkovra ett påvert demokratiskt sinnelag, trodde således fel. Istället handlade det beklagligt nog om ett informationsinsamlande av helt annat slag.

Efter det att frågestunden var över kilade Andreas genast bort till sin husbonde för att avlägga rapport. De båda höll sedan en viskande överläggning, varefter Andreas hastigt avlägsnade sig från fullmäktigesalen. Bloggen förmodar att Andreas hade fått tillräckligt med demokrati för en kväll.

Bloggredaktionen