onsdag 3 november 2010

KF ikväll - Peter Johansson (KD) kommunalråd!

Ikväll valdes Peter Johansson till kommunalråd.

Stort grattis säger vi på Bloggen!

Till oppositionsråd valdes Ulla Börjesson (S) och vi får väl vara artiga och säga grattis också till Ulla.

Till KF:s ordförande valdes Thorbjörn Jakobsson (C) och vi säger grattis till Thorbjörn.

Thorbjörn var dock bortrest för kvällen och förhandlingarna fördes istället med säker hand av "åldermannen" Kenneth Carlsson (FP), som visade sig från sin bästa sida. För den som undrar varför Kenneth är ålderman, så är det p.g.a. att han suttit längst i KF av alla ledamöter och alltså inte p.g.a. att han är äldst.

Av intresse i övrigt kan nämnas att den nya majoriteten lyckades blockera ett sista tappert försök från Socialdemokraternas sida, att skjuta planerna på friskolor jämte friförskoleverksamhet i sank.

Det var Ulla Börjesson som la förslaget, om att öppna en ny "tillfällig" förskoleavdelning på Höjdenskolan, något som - om det blivit beslutat - väsentligt hade försvårat för friskolornas möjligheter att etablera en verksamhet i kommunen.

Att Ulla saknade budgeterade medel för att finansiera sitt förslag, tycktes inte bekymra henne nämnvärt. Och har man nyss bränt 90 miljoner på ett misslyckat näringslivsprojekt, så blir man kanske fartblind. Det kan förklara varför Ulla inte ens reagerar på, att hennes förslag innebär att kommunens checkkredit belastas med ytterligare några hundra tusen. Men visst är det oansvarigt att lägga ofinansierade förslag på det här sättet.

Bloggredaktionen