torsdag 24 mars 2011

Inbrott i Högsäter och Stigen

Två villainbrott i Högsäter och inbrott i Stigens livsmedelsaffär inom loppet av några dagar är tydliga tecken på att brottsligheten utgör ett växande problem i kommunen.

Än så länge har den otrygghet och oro, som följer i kölvattnet från brotten, viftats bort med att kommunen trots allt är säker "relativt sett". Efter inbrotten i Högsäter medger dock även Anders Ragnesten vid Polisen, att villainbrott i Högsäter är tämligen ovanliga.

Kommunens representanter bör försöka få en samlad bild av läget inför kommande samtal med Polisen - detta för att kunna framställa underbyggda krav på effektiva insatser i syfte att få ner brottsligheten och därmed skapa ökad trygghet.

Hittills har det mest handlat om krav på ökad polisiär närvaro i största allmänhet från politikernas sida. Eftersom det ofta handlar om opreciserad närvaro, är det en enkel sak för Polisen att hävda - vilket vi också sett - att Polisen gör stora insatser och har en hög närvaro i kommunen.

Idag är det helt enkelt inte möjligt för kommunen att mäta och värdera kvalitén på Polisens arbete, något som Polisen alltför väl känner till.

Bloggredaktionen