måndag 21 mars 2011

Mer från KF - Vindkraft och Pensionärsråd

Det blev debatt om förslaget att avskaffa pensionärsrådet, men Per Krokström (M) - som hållit i kontakterna med pensionärsorganisationerna - redogjorde på ett trovärdigt sätt för förslaget att avskaffa pensionärsrådet.

Per Krokström undanröjde sannolikt de flestas tvivel, när han berättade om de nya samarbetsformerna mellan politiker och pensionärer. Han framhöll att pensionärerna varit aktiva i processen och att det i mångt och mycket är pensionärernas egna förslag , som KF därefter klubbade.

Efter att viss förvirring uppkommit i vindkraftfrågan under Allmänhetens frågestund, gick Ann-Marie Jacobsson (C) upp i talarstolen och redde snabbt ut begreppen, när hon förklarade hur beredningsprocessen egentligen gått till.

Ann-Marie Jacobsson undanröjde därmed sannolikt de flestas tvivel huruvida förfarandet "gått rätt till" - vilket ifrågasatts av några åhörare under frågestunden tidigare under kvällen. I vart fall fanns det inga tvivel hos KF-ledamöterna, som beslutade att anta den föreslagna Vindbruksplanen.

Bloggredaktionen