måndag 7 december 2009

Kommunchefen klarar inte av att svara länsrätten

Skattebetalarna kommer undan billigt för en gångs skull

Kommunen har nu fått ta del av överklagandet av de famösa hyresavtalen, hyresavtal som överklagades av hela 50 upprörda kommuninvånare, och förelagts att yttra sig. Det visar sig emellertid att Jan Eriksson inte klarar av att redogöra för sina egna hyresavtal! och att han därmed inte kan svara på länsrättens föreläggande.

Det faktum att kommunchefen saknar förmåga att formulera ett svar förvånar nog ingen. I den verkliga världen - den som ligger utanför mygelpartiernas horisont i lilla Färgelanda - blir man nämligen obarmhärtigt avslöjad om man är inkompetent och missköter sitt arbete. Det är därför som kommunchefen nu anlitat en konsult (Kommunakuten), som skall hjälpa honom och mygelpartierna att ta fram ett svar på varför hyresavtalen "inte är olagliga".

I sanningens namn skall sägas att kommunchefens inkompetens i det här fallet är ganska billig för skattebetalarna, som enligt uppgift kommer undan med drygt 20 000 kronor. Förhoppningsvis är det ändå väl "investerade" pengar, eftersom de kan bidra till att påskynda ett nödvändigt byte av kommunchef.

Bloggredaktionen