onsdag 24 juni 2009

Skolan - Socialdemokraterna sviker barnen

Kommandoran Ulla Börjesson (s), tillika ”oppositionsråd” och ks:s 2:e vice ordf (många titlar där), har tagit sig tid och yttrat sig i insändarspalterna.

Börjesson säger att hon och Socialdemokraterna visst visar hänsyn till eleverna, vilket man tydligt visar genom att lägga ned Järbo och Stigen skolor. Börjesson säger att det var skolornas dåliga kvalité – orsakat av den dåliga ekonomin – som tvingade fram beslutet. Om skolorna hade behållits, hade man varit tvungen ”att ta från annan verksamhet i kommunen”. En sådan ”verksamhet” är Björnhuset, som Börjesson och hennes parti sponsrar med 10-tals miljoner skattekronor. Bloggen konstaterar att Börjesson väljer att gynna privata företagare och därmed sviker skolbarnen.

Börjesson kunde naturligtvis ha varit ärlig och sagt som det är, nämligen att hon och hennes parti gillar att centralisera och vill bli av med bygdeskolorna. Men att tala sanning är ju inte något som Socialdemokraterna är kända för, så vi får därför nöja oss med en sedvanlig politisk lögn.

Bloggredaktionen!

Centrum - Något lugnare, men problemen kvarstår

Den 15/5 krävde Bloggen krafttag mot kaoset i Färgelanda centrum, där ungdomar drar runt utan tillsyn. Missbruk av alkohol, narkotika m m, skadegörelse, hot, snatterier, buskörningar etc har skapat en otrivsam och osäker miljö. Ungdomar, vuxna, handlare, besökare – alla drabbas av missförhållandena.

Sedan några veckor tillbaka patrullerar ett vaktbolag i centrum med resultat att situationen lugnat ned sig. Ett steg i rätt riktning, men Bloggen konstaterar samtidigt att de sociala problemen kvarstår och Bloggen anser att socialtjänsten fortfarande inte tar sitt ansvar för de ungdomar som far illa.

Dessutom bör vaktbolagets insatser utökas till att inte bara gälla Centrumhusets öppettider, vilket nog många uppfattar som märkligt, utan även omfatta kvällar och helger när buset är som värst.

Bloggredaktionen!