lördag 11 september 2010

Mer om Kenneths haverier

Den politiska haveristen Kenneth Carlsson (FP) fortsätter att skjuta sig i foten.

Ibland undrar man lite oroligt om Kenneth har några fötter kvar?

Just nu skjuter Kenneth så vildsint från höften, att vi inte hinner med att kommentera alla skadeskjutningar. Vi lovar dock att i morgon återkomma med en kommentar till dagens artikel i Bohusläningen, där Kenneth ger väljarna flera goda skäl till varför de inte skall rösta på honom den 19:e.

Det senaste exemplet på hur haveristen hamnat snett i livet, kan vi läsa på hans blogg (klicka på länken), där han ondgör sig över att Radio Väst begärt ut hans e-mailtrafik. Samtidigt läser vi att KSAU i dagarna tagit upp frågan om snedseglare, varför Kenneth sannolikt snart kan få den hjälp han behöver.

Som vi vet har Kenneth och hans kumpan Ulla Börjesson (S) inte mycket till övers för demokratiska arbetsformer. De som varit med i KF de senaste två åren har ju med egna ögon kunnat bevittna hur de båda korrupta politikerna tävlat, om att sabotera den demokratiska processen och hindra allmänheten från att få information i viktiga frågor.

För oss kommuninvånare är det därför inte så konstigt att Den beklagansvärde nu fått ett s.k. frispel och dömer ut offentlighetsprincipen, alltså den grundlagsskyddade rättighet som bl.a. säkerställer medborgarnas möjligheter att kontrollera vilka beslut som demokratiskt valda företrädare fattar. "Demokrati i all ära, men den fungerar inte om den hotar mig själv", synes vara Kenneths rättesnöre.

Kenneths reaktion på Radio Västs begäran är lika komisk som tragisk:

Jag blev sett ur ett mänskligt perspektiv besviken. Inte för att det begärdes ut - är väl medveten om att det är offentlig handling, utan på sättet det gjordes på. Flera tankar cirkulerade i mitt huvud; Vad är det man söker efter? Finns det någon "där ute" som "misstänker" mig får något? I så fall hur lyder anklagelsen? Mördare har rätt till advokat - är politiker acceptabelt villebråd?
I den bästa av världar och där vi har ett medmänskligt uppträdande gentemot varann hade jag förväntat mig att de hade kontaktat mig personligen och bett om uppgifterna eller om de tror att jag "är en filur" fått komma till kommunkontoret och på på ort och ställe sitta på min stol och kollat mailen. Jag hade där och då direkt kunnat kommentera vart och ett av meddelandena.
Det som gör mig mest ont är de kommuninevånare som mailat till mig i tron av förtrolighet och inte varit medvetna om att de kan hamna under Radio Västs argusögon och kanske riskeras att "hängas ut". Jag vill därför gå ut med en rekommendation till kommuninnevånare som vill chatta med mig "in privatum"; gör det under adress; kenneth.carlsson@liberal.se


Kenneth - som uppenbarligen drabbats av svårartad paranoia - har tydligen börjat se hjärnspöken och spekulerar t.o.m. i att han är misstänkt för mord. Demokraten Kenneth uppmanar slutligen invånarna att kringå den demokratiska processen och offentlighetsprincipen, genom att skicka framtida meddelanden till Kenneths privata e-mailadress!

För den som är van vid Kenneths arbetsmetoder kommer detta demokratiska övertramp sannolikt inte som någon total överraskning. Det som är överraskande är i stället att Kenneth - genom sin enfald och sårade fåfänga - blottat sig. Härigenom får man nämligen en bättre förståelse för alla de "beslut" som verkställs utan att några beslut fattats i demokratisk ordning. Man inser också snabbt att "känslig" beslutsinformation mellan dem som har kommunkontoret på fickan (Kenneth, Ulla och kommunchefen) går via informella vägar -allt i syfte att förhindra demokratisk kontroll.

Idag är det 8 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

Kenneth & Ullas korståg för att lägga ner kommunen fortsätter

Strax innan valet har det politiska radarparet - Den beklagansvärde Kenneth Carlsson (FP) och Fru Börjesson (S) - besökt FP:s valstuga i Färgelanda (för att dölja den politiska verksamheten, bedrivs den i Bohusläningens lokalredaktions lokaler).

Vi betecknar uppgifterna som säkra eftersom det är den Den beklagansvärde själv, som på sin blogg utan omsvep meddelar att han och kumpanen Fru Börjesson stegade in på Bohusläningens lokalredaktion för ett förtroligt samtal med Jenny Borg.

Ja, visserligen säger inte Den beklagansvärde rent ut att det handlar om Jenny Borg. Men Jenny Borg är oss veterligt den ende heltidsanställde valarbetaren för FP på Bohusläningens lokalredaktion i Färgelanda. Och eftersom Den beklagansvärde refererar till "journalisten " som "väl påläst" och som "ställde berättigade frågor" (läs tillrättalagda frågor), så utesluter det i princip andra journalister.

Den beklagansvärde utlovar en förljugen artikel, som skall "smörja" väljarna innan valet. Vi vill därför redan nu hissa rödflagg för vad som komma skall och samtidigt delge er det aktuella avsnittet i "Kenneths blogg":

"PS! Ulla Börjesson och jag har idag varit uppe på Bohusläningens redaktion och gett vår syn på Björnhusaffären. En väl påläst journalist ställde berättigade frågor och resultatet av halvannan timmas intervju kommer inom kort".

Idag är det 8 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen