lördag 18 december 2010

Ulla Börjesson (S) - kvinnlig bödel?

Färgelanda kommuns tvivelaktiga oppositionsråd Ulla Börjesson (S) har nu gått över anständighetens gräns.

Ulla Börjesson och hennes lokala partikamrater har som framgått valt att göra partipolitik av personalärendet rörande f.d. kommunchefen Jan Eriksson. I ett otal intervjuer har sålunda Ulla Börjesson m.fl. påstått att alliansen har begått ett stort antal fel i samband med Jan Erikssons avsked och att kommunen är skadeståndsskyldig.

Visserligen har den formella udden i attackerna varit riktade mot alliansen, men eftersom det handlar om ett mycket känsligt personalärende - som även rönt stort intresse i media - orsakas kommunen stor skada.

Ulla Börjesson tycks dock inte ha några gränser för hur långt hon är beredd att gå i sina hätska utfall och personangrepp. I sin senaste attack (klicka på länken) kallar Ulla Börjesson kommunalrådet Peter Johansson (KD) för "bödel". Detta efter att Johansson haft ett möte med ekonomichefen för några dagar sedan.

Ulla Börjessons ordval är närmast ärekränkande och hon går härigenom över alla anständighetens gränser. Sett till Ulla Börjessons eget agerande på senare tid, är det snarare hon själv som uppträder som domare och bödel i media.

Ulla Börjesson har uppträtt allmänt obalanserat under en längre tid och hennes tragiska sönderfall i gårdagens intervju med Bohusläningen kommer därför kanske ändå inte helt överraskande.

Det är emellertid inte acceptabelt att oppositionsrådet - avlönat av kommunens skattebetalare - skadar kommunen genom att återkommande uppträda opassande. Problemet Ulla Börjesson bör därför snarast åtgärdas.

En lösning kan vara att Ulla Börjesson helt enkelt tar en time out och vilar upp sig. En annan lösning kan vara att alliansen vidtar någon form av adminstrativ åtgärd, för att om möjligt stävja Ulla Börjessons okontrollerade framfart.

Bloggredaktionen

F.d. kommunchefen ute och cyklar

Enligt uppgifter i Bohusläningen (klicka på länken), kräver f.d. kommunchefen Jan Erikssons fackförbund Ledarna skadestånd av Färgelanda kommun för att "uppsägningen" strider mot LAS.

"Lycka till"! säger vi - för det kan nog behövas.

Förutom att Eriksson blev avskedad, och alltså inte uppsagd, omfattas han inte av LAS. Det innebär i sin tur att Jan Eriksson inte kan ha rätt till det allmänna och ekonomiska skadestånd som Ledarna nu påstås kräva för Erikssons räkning.

Kommunen har inte heller brutit mot något kollektivavtal i samband med avskedet, varför något skadestånd inte heller är aktuellt av detta skäl.

Hela den här processen kommer sannolikt att sluta i tårar för f.d. kommunchefen, med en tunnare plånbok och ett om möjligt än mer skamfilat anseende.

Bloggredaktionen