torsdag 18 februari 2010

KF - Centern visar sitt rätta ansikte

KF-förhandlingarna igår har tagit en stund att smälta.

Om vi bortser från att den beklagansvärde återigen blamerade sig och att mobbningsinterpellationen återigen myglades bort - det skall dock sägas att oppositionen inte gjorde värst mycket, för att hindra den korrumperade KF-ordföranden Peo Magnusson (s) från att dribbla bort den - var det i pausen som den verklige dramatiken utspelades.

I kaffepausen framkom nämligen från flera ledamöter samstämmiga uppgifter, att Thorbjörn Jakobsson (c) vid ett möte nyligen uppgivit att föräldrarna till den mobbade pojken bara är ute efter pengar.

Det är naturligtvis oerhört kränkande för föräldrarna, att få höra att en ledande politiker uttrycker sådana här åsikter - dessutom till en vidare krets. Och hur reagerar omgivningen när de hör detta? Hur reagerar föräldrar och barn när de hör sådana här uppgifter från en "betrodd" person? Kommer den mobbade pojken nu att bli utsatt för nya kränkningar och ifrågasättningar, när det så tydligt från politiskt håll markeras att föräldrarna bluffar och bara är ute efter snabba pengar? Avsky är ett milt uttryck för hur vi känner för Thorbjörn Jakobsson denna dag.

När föräldrarna konfronterade Jakobsson med uppgifterna i KF, förnekade Jakobsson att han sagt vad han sagt - han ljög alltså! Genom sitt handlande har Jakobsson dessutom gjort sig skyldig till förtal, vilket renderar fängelse eller böter i straffskalan.

Jakobsson var för övrigt fram till förra våren ordf i Välfärdsberedningen, när han plötsligt hoppade av och lämnade ett stort underskott efter sig.

Vi återkommer med mer om Jakobsson och KF:s förhandlingar senare.

Det finns tydligen ljudinspelningar. Vi återkommer om detta.

Bloggredaktionen