onsdag 7 oktober 2009

Myglarna vann i KS - men 2010 åker de ut!

Polisanmälan och överklagningar väntas

De djupt korrumperade partierna (s), (v) och (fp) röstade idag igenom de hyresavtal, som kommer att leda till förluster på minst 177 000 000 kronor i Björnhushärvan. Kommunens ekonomi och verksamheter hotas därmed i grunden.

Vid dagens kommunstyrelsemöte fick vi bevittna hur mygelpartierna (s, v och fp) våldförde sig på demokratin i Färgelanda. Ulla Börjesson (s) deklarerade dessutom sensationellt nog att ramavtalet var satt ur spel och att hon tidigare informerat sin partigrupp om detta! Det civilrättsligt bindande ramavtalet garanterade kommunen återbetalning av investeringen. Att sätta ramavtalet ur spel genom godkännande av Eriksson hyresavtal, innefattar således uppsåt att skada kommunen. Vi återkommer med en analys om vad detta kan medföra för de ks-ledamöter som godkände hyresavtalen i dagens beslut. Det är inte osannolikt att dessa gjort sig skyldiga till brott.

Bloggen hoppas att många invånare kan förena sig kring en gemensam överklagan av besluten rörande hyresavtalen, vilket skulle ge mer tyngd åt överklagandet. Detsamma gäller en polisanmälan.

Demokratins hjältar (m, c och kd) skötte sig utan anmärkning och tog sitt ansvar för kommunens verksamheter, dess anställda och skattebetalarna, när de argumenterade mot de skadliga hyresavtalen och yrkade på återremiss med krav på omförhandling. De reserverade sig sedan även mot beslutet att godkänna avtalen samt gjorde viktiga protokollsanteckningar.

Företrädarna för de tre borgerliga partierna (c, m och kd) uttalade även kraftig kritik mot kommunchefens handläggning samt konstaterade att de blivit förda bakom ljuset av Eriksson. Förtroendet för kommunchefen hos de tre partiena får nu anses vara lika med noll. Efter Ulla Börjessons uttalande idag om att ramavtalet varit satt ur spel sedan länge, talar dessutom mycket för att Börjesson och Carlsson gett klartecken till Eriksson att frångå det bindande ramavtalet - utan övriga partiers vetskap. Det skulle i sin tur förklara Carlssons och Börjessons till synes obegripliga stöd för Eriksson och de totalt vanvettiga avtalen - de hade redan sålt sina själar.

Bloggredaktionen

Klicka på pilen i bilden nedan för att lyssna och se presentationen.