lördag 19 juni 2010

Partierna presenterar sig

Bloggen har tagit del av annonsbladet rörande ”Midsommarfirande på Ödeborgsvallen”, som erbjuder en del intressant läsning.

Vi erbjuds bl a möjligheten att skärskåda ett ”mug shot” på kommunisten Edgardo ”Chavez” Varas. På samma bild ses även Inger Bäcker, som vi från början misstog för Edgardos övervakare. Stackars Inger, som hamnat i så dåligt sällskap. På bilden intill ses UFO:t R. Ingemar Eriksson flankerad av sin förtjusande hustru Birgitta. Vägen ligger därmed öppen för att Vänsterpartiet i Färgelanda skall uppnå det valresultat, som de gjort sig ärligt förtjänta av, d v s noll mandat.

Socialdemokraterna lockar i sin annons till skratt, genom löftet att med väljarnas hjälp göra Färgelanda till ”möjligheternas kommun”. Ironin ligger i att sossarna redan gjort Färgelanda till ”möjligheternas kommun” – för kriminella och annat löst folk. Sossarna har ju under mandatperioden bränt alla sina demokratiska broar och klippt alla anständighetens band, men att partiet helt skall undvika mandat i höstens val är sannolikt för mycket begärt. Det finns trots allt en del människor, vars moral är minst lika låg som S-politikernas och för dem passar ju partiet som hand i handske.

Sossarna har dock tuff konkurrens från Centerpartiet i fråga om moraliskt förfall. Centerpartiet utgörs i stort av en lallande skara, som leds av den inte helt omdömesgilla Ann-Marie Jacobsson uppbackad av släkt och vänner. För Centerns del handlar det som alla vet inte så mycket om politik, utan om att kunna gynna sina egna och närstående intressen – så mycket det bara går! Höjdpunkten på varje månads hårda ”politiska” arbete, är när de lallande fåntrattarna får gå till fullmäktige och flina lite. Lallande fåntrattar tycker ju om att flina och det handlar alltså om ett psykologiskt tillstånd. Tänk på det när ni ser de flinande centerpartisterna i valrörelsen i sommar – var snälla mot dem, tag emot godiset och ballongen som de erbjuder och le tillbaka. Berätta även att ni tänker rösta på dem, så att de inte behöver känna sig oroliga och kan sova lugnt om nätterna. Sedan blir det kö till Apoteket den 20/9, när fåntrattarna skall hämta ut sina lugnande mediciner.

Mygelpartiet FP i Färgelanda ger med sin annons ännu ett skäl till varför man inte skall rösta på det. I annonsen anges nämligen tre huvudfrågor som FP fokuserar på, men som paradoxalt nog inte har något med den lokala politiken att göra. Men eftersom FP ägnat de senaste fyra åren åt att grundligt förstöra kommunen, är det kanske ändå inte så underligt. Efter att alla förutsättningar raserats, är det helt enkelt näst intill omöjligt att hitta några lokala frågor som ger möjlighet att ”se framåt”, ”kavla upp ärmarna” etc. Två eller tre mandat i höstens val? Det är idag sannolikt den mest intressanta frågan betr FP i Färgelanda.

Nya Moderaterna visar med sin annons att intet är nytt under solen och innehållet är minst i samma usla klass som Folkpartiets. Moderaterna – liksom FP – bör kanske ta sig en funderare på att formulera ett politiskt budskap som rör – och berör – kommuninvånarna, istället för att som nu plantera politiskt ogräs och tröttsamma floskler.

Kristdemokraterna slutligen visar i sin annons upp sitt främsta ”lokala” dragplåster på bild. Det handlar om partiledaren Göran Hägglund, som – om man skall försöka förstå annonsen – minsann ställer upp i kommunvalet. Som ”förklaring” till idolbilden på Göran har man lagt till en text som – om vi fattat den vilda galoppen – hänvisar till behovet av frihet. Mycket pinsamt får bli omdömet, för detta misslyckade försök till politisk opinionsbildning.

Kommuninvånarna har inget lätt val framför sig den 19/9.

Bloggredaktionen