söndag 12 september 2010

Kenneth Carlssons (FP) avskedshälsning?

Folkpartiets valtidning Bohusläningen har i presentationen av Färgelandas partier sparat "det bästa" till sist - Folkpartiet och dess ledare Kenneth Carlsson.

En del av Kenneths uttalanden i artikeln är så märkliga, ja närmast bisarra, att man undrar om det handlar om ett avskedstal - en sista hälsning till kommuninvånarna. Kenneth tar redan från början fram den stora kanonen och avslöjar sin syn på Färgelandas framtid - den finns inte! Nu förstår kanske väljarna bättre vad Kenneth menar med sitt favorituttryck "se framåt". Kenneth ser helt enkelt fram emot att få lägga ner kommunen.

Vi vet inte om Kenneth har haft kommunens nedläggning som ett långsiktigt politiskt mål - som sin stora vision så att säga. Vi kan dock konstatera att hans agerande som vikarierande kommunalråd varit oerhört skadligt för kommunen. Kenneths, och hans kumpan Ulla Börjessons (S), framfart under senare år, har lett till irreparabla skador. Och det kanske är på det sättet att denna insikt nu - till slut - landat hos Kenneth Carlsson, en politiker som av många anses leva i sin egen lilla värld.

Någon insikt om egna missgärningar finns dock inte hos världens bästa Carlsson. Nej, nej, med en dåres envishet klamrar han sig i stället fast vid sina sedan länge avslöjade lögner.

På frågan vad han är mest stolt över att ha uträttat under mandatperioden?, svarar han "Björnhuset". Kommentarer torde vara överflödiga. Vi vill dock fylla i att Kenneth därmed alltså känner stolthet över att ha brutit mot lagen (revisorerna har konstaterat kommunen brutit mot upphandlingslagen), han är stolt över att kommunen lånat upp 90 mkr som nu är borta för alltid, han är stolt över att 25 jobb försvunnit från Björnhuset (Samhall), han är stolt över att ett 100-tal jobb försvunnit från kommunen (tack vare havererad ekonomi), han är stolt över att kommunen saknar ledning, styrning och kontroll (vilket revisorerna konstaterat).

Det är onekligen lite omvända världen i Kenneths "verklighet", vilket enklast förklarar hur man kan känna stolthet över en sådan fullbordad och monumental kastastrof som Björnhuset. För att uttrycka det ännu enklare - och med Kenneths egna ord - så skulle man kunna kalla det "charmigt".

Som vi kunde rapportera om i går, tycks Kenneth ha dåligt samvete och oroar sig nu över vad Radio Väst kommer att hitta bland alla Kenneths e-mail, som Radio Väst begärt ut från kommunkontoret. Men eftersom Kenneth aldrig gör några fel, så oroar han sig säkert i onödan. Kanske är det i stället det stundande valnederlaget som spelar nerverna ett spratt?

På andra plats bland sina bedrifter under den gångna valperioden, placerar Kenneth nedläggningen av Järbo och Stigen skolor. Visserligen säger han sig inte känna någon direkt stolthet över att ha lagt ner skolorna - här handlar det i stället om att han gjort invånarna i Järbo och Stigen en stor tjänst. De förstod nämligen inte att kvalitén i deras skolor var undermålig och därför var Kenneth tvungen att lägga ner skolorna - för deras eget bästa.

Som vanligt har Kenneth lite svårt att hålla sig till sanningen och påstår felaktigt att kvalitén i Järbo och Stigen skulle ha varit sämre än på övriga skolor. I själva verket visade externutredningen som gjordes innan nedläggningsbeslutet på raka motsatsen.

Kenneth glömmer också sitt lilla utpressningsförsök mot övriga allianspartier innan nedläggningsbeslutet, där han lovade att rädda Stigen och Järbo om bara C, KD och M röstade för att gå med i Leader-projektet. Det var alltså inte fråga om kvalité - utan om inflytande - och skolorna i Järbo och Stigen var i Kenneths värld lika mycket (eller lite) värda som ett projekt.

Sedan gråter Kenneth en liten skvätt och beklagar sig över alla vänner han förlorat. Javisst är det konstigt det där med sanning och konsekvens, eller hur Kenneth?

Kenneth avslutar lika seriöst som han börjat, med att säga att han står fast vid förslaget om fria busskort till ungdomar, trots att kommunen inte har pengar till att genomföra förslaget. Så skall en slipsten dras!

Idag är det 7 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen


I inslaget nedan får väljarna svaret på frågan varför det gick som det gick i Färgelanda, när Kenneth Carlsson (FP) började vikariera som kommunalråd.

Fru Börjesson (S) - bortom sans och förnuft

Fru Börjesson anklagar en f.d. moderat fullmäktigeledamot för samröre med Bloggen.

Oppositionsrådet och kommunstyrelsens 2:a vice ordf Ulla Börjessons (S) smutskastning av allt och alla tar sig allt grövre och mer bisarra former. Fru Börjesson tycks nu dessutom ha tappat huvudet fullständigt, när hon på Socialdemokraternas egen hemsida (klicka på länken) – under eget namn – angriper en före detta moderat fullmäktigeledamot för samröre med Bloggen. Ett sådant angrepp - från en ledande politiker - är både skamligt och ansvarslöst. Frågan är om hon håller sig inom lagens råmärken? Visserligen anger hon den före detta M-politikern endast med efternamnet, men eftersom det oss veterligt bara funnits en moderat kommunpolitiker med det efternamnet, är han alltså direkt identifierbar genom Fru Börjessons inlägg.

Utan att vara någon expert på området luktar det förtal lång väg om Fru Börjessons senaste ”politiska” utspel. Ex-politikern, som lär vara jurist, har sannolikt ett och annat att säga om Fru Börjessons anklagelser.

De senaste veckorna har allmänheten kunnat bevittna en allt mer frustrerad och desperat Börjesson, som svingar vilt mot allt och alla. Nu har det alltså gått så långt att hon hänger ut en privatperson på Socialdemokraternas egen hemsida.

Har hon fullständigt tappat förståndet kan man fråga sig? Fru Börjessons kumpan - Den beklagansvärde Kenneth Carlsson (FP) - jagar ju redan hjärnspöken, som vi kunde rapportera om i går. Kanske är det en föraning om det stundande valnederlaget som frammanar hjärnspöken även hos Fru Börjesson? För att lugna Fru Börjessons söndertrasade nerver - om det nu är möjligt - kan vi meddela att den utpekade ex-politikern inte har något samröre med Bloggen.

Fru Börjessons ”bevis” för att Bloggen är styrd av KD och M, är – om vi förstått Fru Börjessons förvirrade ord – att hon tycker sig kunna känna igen vissa av ex-politikerns ord från tiden han var fullmäktigeledamot. Detta plus att ex-politikern står på Moderaternas valsedel och att Bill Östlund (KD) ibland skriver kommentarer under eget namn på Bloggen utgör alltså i Börjessons värld bevis för att KD och M styr Bloggen.

Innan Fru Börjesson kastade ur sig sina anklagelser, borde hon kanske ha kontrollerat sina uppgifter lite bättre. Den utpekade ex-politikern är nämligen inte aktiv inom Moderaterna, har inga uppdrag, står inte på valbar plats och deltar inte ens i valarbetet – i alla fall inte enligt de rapporter vi fått från tillförlitlig källa. Vi förstår inte heller hur det faktum att Bill Östlund ibland skriver kommentarer på Bloggen under eget namn innebär att KD driver Bloggen. Fru Börjessons märkliga logik leder fram till slutsatsen att det är S som driver Bloggen, eftersom Fru Börjesson läser Bloggen. Varför skulle hon annars ha intresse av att läsa Bloggen?

Fru Börjesson har fortfarande inte insett att politikerna och partierna i Färgelanda får den behandling de förtjänar – oavsett partifärg. Bloggen har inget otalt med S och FP eller ens V, men så som dessa partier uppför sig i Färgelanda, kan de inte undgå kritik.

Inget parti har undgått kritik på Bloggen – inte ens M och KD. Centerpartiet fick fram till Ann-Marie Jacobssons (C) kovändning i Björnhuset mycket – och berättigat – beröm på Bloggen. Med Fru Börjessons logik skulle det innebära att Bloggen drevs av C, KD och M fram till i våras, då C hoppade av Bloggen när den började kritisera C.

Fru Börjesson kan vara förvissad om att hon kommer att få beröm av Bloggen den dagen hon gjort sig förtjänt av detta. Men Fru Börjesson har - om sanningen ska fram - en lång väg att vandra innan hon når dit. En god början är att börja uppträda anständigt och arbeta demokratiskt. Tills dess får hon stå ut med att bli kritiserad.

Bloggredaktionen