måndag 6 september 2010

Kenneth & Ulla valspurtar

Idag hölls ett slags valdebatt i Radio Västs regi på Centrumhusets utomhusscen. Några direkta snytingar lär inte ha delats ut och allmänheten var lite missnöjd över de tama politikerna. Rörigt är ett sammanfattande intryck av "debatten".

Dagens narcissistiska hederspris gick till Den beklagansvärde (FP), som på frågan om vad som är den viktigaste valfrågan svarade "personval".

Den beklagansvärde och Fru Börjesson (S) tog dock genast till sig kritiken att debatten var för tam, vilket de skall ha heder av. I morgon tänker de därför uppträda på Centrumhusets utomhusscen med ett extraframträdande dedikerat Färgelandas ungdomar.

Bloggen var på plats med kamera för att föreviga eftermiddagens genrep, vilket ni kan ta del av nedan. Vid den efterföljande intervjun med Bloggen, uppgav Ulla och Kenneth att de med sin "show" vill försöka förmedla en bild av hur de arbetar och hur de tänker sig de närmaste fyra åren i kommunen.

Ibland undrar man om all reklam verkligen är bra reklam. De som lyssnade på uppträdet verkade i vart fall måttligt imponerade. Numrets stora behållning var utan tvekan den raka höger som Ulla levererade mot slutet. Kenneth tog dock emot slaget med värdighet.

Idag är det fortfarande 13 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

Valdebatt vid Centrumhuset

I dag blir det valdebatt i Färgelanda. Det är Radio Väst som bjudit in en företrädare från varje parti till en debatt mellan kl 15.00 och 16.00 vid Centrumhusets utomhusscen.

Lite missljud har hörts från en del partier, eftersom de känner sig förda bakom ljuset av Radio Väst. Enligt uppgift planerar nämligen Radio Väst att köra en separat debatt - mellan Centerns Ann-Marie Jacobsson och Socialdemokraternas Ulla Börjesson - efter den första debatten där övriga partiers företrädare skall delta. Detta stod det dock intet om i inbjudan till partierna.

Härigenom ges S och C fördelar i valkampanjen. Inte speciellt snyggt kanske och kanske inte heller speciellt demokratiskt, att favorisera två partier på det här sättet.

Idag är det 13 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen