torsdag 2 december 2010

Kommunchefen får sparken!

Beskedet som många länge väntat på har äntligen kommit - kommunchefen får gå.

Enligt uppgifter i Bohusläningen (klicka på länken) har den politiska majoriteten beslutat sig för att sparka kommunchefen Jan Eriksson.

Listan över kommunchefens synder kan göras lång. Det som fick bägaren att rinna över var dock sannolikt den förödande kritiken i Ernst & Youngs granskningsrapport, som presenterades nyligen. Av den framgår bl.a. att kommunchefen gjort sig skyldig till allvarliga befogenhetsöverskridande handlingar (se nederst detta inlägg).

Oppositionsrådet Ulla Börjesson (S) säger till Bohusläningen att hon är "fruktansvärt upprörd". Möjligen beror det på att hon nu tappar en nära förtrogen kommunchef, som tänker och arbetar som hon själv.

Det finns inga uppgifter om kommunstyrelsen har för avsikt att polisanmäla kommunchefen p.g.a. de graverande uppgifter som framkommit i Ernst & Youngs granskningsrapport. Samtidigt visar den sparkade kommunchefen prov på lysande självinsikt och verklighetsförankring, när han till Bohusläningen säger att "jag hade faktiskt förväntat mig en ursäkt från vissa politiker för hur man hanterat mig innan".

Författare till artikeln är för övrigt den notoriska Jenny Borg, som ofta får beröm från vänsterpolitikerna i kommunen för sitt sätt att vinkla sina artiklar. Denna artikel är inget undantag och den är som vanligt - när JB är i farten - fylld av faktafel och egna ogrundade antaganden.

Mest uppseendeväckande är JB:s ogrundade påstående "Helt klart är att detta kommer att bli en dyr affär för kommunen". Det kan tvärtom bli på det sättet att kommunchefen blir återbetalningsskyldig till kommunen.

Bloggredaktionen
(klicka på bilden för att göra den större)