söndag 27 september 2009

Björnhuset - årskostnader.

Har visat att om kommunen skulle lyckas "stänga" själva investeringsprojektet vid 70 miljoner kroner kommer de följdkostnader som kommunen måste betala varje år att bli minst 8-9 miljoner kronor/år. Detta är kallhyran!!! (se länk nedan) Detta förutsatt att företagen fullt ut betalar sina tillverkningsrelaterade kostnader som el, vatten,sopor etc,. Obs att då har jag också förutsatt att ingångsvärdet på Björnhuset är O kronor.

Länk till årskostnader!

Om vi struntar i ränta och amortering (=avskrivning) dvs vi skänker 70 miljoner kronor till företagen så kommer ändå underhåll och drift ( försäkringar service avtal administation m.m.) att kosta ca 2,1 miljoner kronor varje år.(Detta är mycket lågt räknat) Om de "hemliga" hyresavtalen skulle vara så skandalösa att företagen endast skulle betala 2,1 miljoner kronor/år så innebär det att vi ej får tillbaka en enda krona av de satsade 70 miljoner kronorna!!!

Eriksson är förutom totalt inkompetent även en tragisk person, men jag måste säga att socialdemokratins agerande ända sedan tillsättandet av Eriksson är mig det mest obegripliga och frånstötande. Agerandet är så ansvarslöst och maktfullkomligt att det väcker känslor av avsky. De (socialdemokraterna) blir helt enkelt tvungna att byta ut den gamla besättningen. I längden kommer det inte att gå att försvara galenskaperna. Tyvärr har de redan sargat ekonomin för lång tid framöver (33 år).

Vi har alledes säkert ännu inte sett slutet på galenskaperna. Tyvärr tror jag de först måste bli ännu bisarrare. Flera olika åtgärder behöver nog aktiveras samtidigt (bl.a. juridiska men även positiva politiska åtgärder m.m.)

Till moderater, centerpartister och kristdemokrater vill jag säga att ni gjorde ett hedersamt och på sikt politiskt lyckat ställningstagande vid senaste ks-mötet. Verkligheten går nämligen bara att bortse från till en viss punkt.

Vänligen
Bill Östlund