tisdag 26 maj 2009

Bloggen noterar...

… en insändare i tisdagens Dalslänningen signerad Löjliga familjen och Svarte Petter, d.v.s. Folkpartiet i Färgelanda. I insändaren bedyrar fp gång på gång sin oskuld, möjligen i tron att om en osanning upprepas tillräckligt många gånger, så blir den sann. Bloggen kan dock meddela att det är precis tvärtom.

Dessutom ”glömmer” den beklagansvärda fp-samlingen att redogöra för grundläggande fakta. Bloggen vill därför bistå med redovisning av några centrala punkter.

1. Fp röstade för alliansens förslag att bevara Stigen och Järbo i ks, strax innan det ödesdigra kf-mötet i april. Talet om dålig kvalitet, som skäl för fp:s beslut om nedläggning, är således en ren och skär lögn. Att fp vände på klacken några dagar innan kf-mötet är därför ett oerhört svek – både politiskt och eljest. Fp:s ”politik” drabbar väldigt många barnfamiljer och riskerar att utarma hela bygder.

2. Fp röstade för nedläggning av Stigen och Järbo i kf, först efter att fp försökt utpressa resten av alliansen att gå med i Leader-projektet. Om alliansen hade låtit sig utpressas, hade således fp röstat för att Stigen och Järbo skulle få vara kvar. Fp:s påstående, att bristande kvalitet låg bakom beslutet att lägga ner Stigen och Järbo, är således även av detta skäl en ren och skär lögn. Dessutom har fp – genom sitt klandervärda handlande – talat om för kommuninvånarna, att man är kapabel till vad som helst för att få sin vilja igenom, t.o.m. lägga ned kommunens skolor.

3. Fp röstade för nedläggning av Stigen och Järbo, eftersom partiet inte klarade av de interna påfrestningarna som var förknippade med en nedläggning av Höjdenskolan. Personliga hänsynstaganden gick före kommunens bästa. Det är den bistra sanningen.

Om det är något fp-gänget borde göra, så är det att skämmas och be kommuninvånarna om ursäkt, inte gå ut i löjeväckande insändare och bedyra en politisk oskuld som man för länge sedan bränt. Kommuninvånarna kommer inte att glömma eller förlåta!

Bloggredaktionen!