tisdag 15 februari 2011

Ideologisk rensning i Färgelanda - Svenskarnas parti gör sorti

Enligt Bohusläningen (klicka på länken) flyttar Björn Björkqvist, ledaren för Svenskarnas parti i Färgelanda, från kommunen. Sannolikt är det inte många som sörjer uttåget.

Enligt Bohusläningen är partiet "högerextremt", vilket är ett epitet som man sannolikt lånat in från den kraftigt vänstervridna åsiktskontrollorganisationen Expo, som ofta okritiskt citeras av media.

Det är dock riktigt att partiet är extremt och partiet står för en i högsta grad inhuman människosyn. När det gäller Svenskarnas parti är det därför verkligen på sin plats att använda det så ofta missbrukade ordet rasism, vilket i dagens Sverige tenderar att kastas i ansiktet på alla och envar som har kritiska synpunkter på den rådande "invandringspolitiken".

Liksom Nazismen - där partiet har sina ideologiska rötter - delar partiet upp människor i bättre och sämre beroende på etnicitet, vilket oftast är förknippat med hudfärg. Men inte nog med det, partiet vill även sparka ut alla icke-etniska svenskar ur landet - deportera dem helt enkelt.

Det har inte riktigt framgått på vilket sätt man avser fastställa vem som är en "etnisk svensk", men sannolikt handlar det - som hos nazisterna - om matematiska övningar och kontroll mot allehanda register, för att fastställa vem som är "äkta vara".

Partiet fick obegripligt nog 51 röster, eller drygt 1% av rösterna, i det senaste kommunalvalet. Visserligen blev inte Björn Björkqvist invald i KF, men hans partis blotta närvaro i kommunen har skapat olustkänslor.

När nu Björn Björkqvist gör sorti, är det således ett slags ideologisk rensning som vi bevittnar. En sådan rensning är tveklöst betydligt mer tilltalande än den etniska, som Björkqvist och hans parti förespråkar.

Bloggredaktionen