tisdag 20 oktober 2009

Kf - 10 miljoner fräscha skattekronor till företagen

I morgon kommer kf att besluta skänka ytterligare 10 miljoner kronor till de tre företagen i Björnhushärvan.

Kommunen har inga skyldigheter att betala företagarna 10 miljoner kronor, eftersom företagen inte vill betala tillbaka pengarna i form av hyra. Oppositionen, (c), (m) och (kd), kommer att yrka avslag, men tyvärr kommer mygelpartiernas, (s), (fp) och (v), ledamöter att rösta igenom förslaget ändå. Orsaken är bristande förstånd hos många ledamöter och ett djupt moraliskt förfall hos andra.

Om en eller flera ledamöter från mygelpartierna skulle orka bryta sig loss från oket och visa civil-kurage, kommer resultatet från morgondagens omröstning att bli annorlunda. I så fall kommer Bloggen att stå först i kön av gratulanter och överräcka en stor blomsterkvast. Vi hyser dock inga större förhoppningar - det får medges.

Den som vill uppleva hur låtsas-demokratin i Färgelanda fungerar i praktiken, uppmanas att besöka Färgelanda Allhem kl 19.00 i morgon. Ställ gärna frågor under Allmänhetens frågestund - men förvänta er inga svar.

Bloggredaktionen

Kommunisterna i Färgelanda

Kommunism och demokrati är två begrepp som inte är förenliga.

För att läsarna skall förstå den demokratiska avgrund som kommunister, som R. Ingemar Eriksson och Edgardo Varas, kommer från, listar vi nedan några tänkvärda citat från Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly - även han hängiven kommunist.

* "För mig så handlar det om att vara trogen de ideal jag har varit trogen ända sedan jag blev politiskt aktiv i vänstern på 70-talet. "

*"Marxism-leninismen är ett bra, riktigt och viktigt begrepp."

*Vi får aldrig acceptera ett demokratibegrepp som står höjt över klasskampen"

*"Det kan vara så att inskränkningar av de demokratiska fri- och rättigheterna är den enda möjligheten för arbetarklassen att slå vakt om den största demokratiska reformen vi känner till - avskaffandet av utsugningen och kapitalismen. "

*"Det finns kamrater inom vår rörelse som vill ifrågasätta Lenin och leninismen."

*"...att vi klart och tydligt markerar mot reformistiska och icke-leninistiska inslag och tendenser i ungdomsförbundet."


Källa:

sv.wikiquote.org/wiki/Lars_Ohly

Bloggredaktionen

Tommy Widekärr (fp) hoppar av

Tommy Widekärr gör det enda rätta och lämnar ett ruttet Folkparti.

Bloggen har länge undrat hur länge Tommy skulle stå ut - en i grunden trevlig kille med sunda mänskliga värderingar och som också tar sitt samhällsansvar på olika sätt.

Nedan saxar vi in vad Tommy skrev på sin blogg, där han motiverar sitt beslut att lämna sina politiska uppdrag i ett Folkparti, vars moraliska nivå är så låg att man skäms å deras egna vägnar.

Tommy nämner Björnhuset och mobbningsfallet, men listan kan göras mycket längre där den beklagansvärde Kenneth Carlsson (fp) tillåtits driva en både ansvarslös och omänsklig politisk linje i Folkpartiets namn.

Det kommer för övrigt att bli intressant att se vilka namn som kommer att våga ställa upp på Folkpartiets valsedel i nästa val? - de kommer samtliga att bli stämplade som omoraliska, omänskliga eller kriminella.

Tommys inlägg

"I mitt parti har det alltid varit högt i tak och man har alltid respekterats även om man haft åsikter som inte rimmat med de andra. I mitt parti finns ingen partipiska eller någon som berättar vilken åsikt som man skall ha.
Under en tid har mina åsikter gått tvärs emot flertalet av partiets medlemmars uppfattning och övertygelse. Det har verkligen gnagt i mig, gjort mig frustrerad och bedrövad att jag inte lyckats få med mig mer personer på min ståndpunkt. Vi har diskuterat, debatterat och stundtals haft en bra dialog, men i förlängningen har det inte räckt för mig.
Björnhusaffären är en sådan och i och med att min egna övertygelse gällande Björnhuset är miltals långt ifrån övriga i den fullmäktigegrupp som jag tillhört, har jag inte sett någon annan möjlighet för mig än att lämna mina politiska uppdrag. Det är en självklarhet för mig att man inte kan dela åsikter i alla frågor, men just denna fråga har skilt oss åt totalt och eftersom att det blivit en sådan central fråga för Färgelanda kommun, ser jag ingen annan utväg än att jag kliver åt sidan. Vad jag står, hur mina motiveringar lyder har jag vid ett flertal tillfällen deklarerat både i fullmäktigegruppen och på medlemsmöte. Det är heller ingen hemlighet att jag har en bestämd uppfattning när det gäller mobbingfallet och golfbanan, som också är heta frågor. Även här tycks mina åsikter gå tvärs emot övriga medlemmar i fullmäktigegruppen där jag varit en del. För mig är detta ställningstagande i frågor som i högsta grad drabbar kommunens invånare, folkpartiet i Färgelanda och mig själv på ett negativt sätt."

Bloggredaktionen