måndag 22 juni 2009

Sunt förnuft saknas!

I dagens Aftonbladet kan vi läsa om hur Vimmerby kommun "behandlar" den pojke som blev mobbad och som BEO tilldömde ett skadestånd på 285 000. Kommunen medger vissa kränkningar men inte så som BEO uppfattat det, utan kommunen använder sig av samma advokat, Annicka Gustavsson, som Färgelanda nu gör som företrädare för sin kommunen.

Advokaten (AG) säger samma sak här:...att de kommer att bestrida kravet på 285 000 och därmed ta ärendet till rättsliga förhandlingar. Vad som är anmärkningsvärt, och som står i artikeln nedan, är det faktum att förutom i ett enda fall som tagits till rätten så har ALLA andra skadestånd höjts. Det står så här: " Förlikningar i andra fall har lett till högre belopp." (Aftonbladet 22/6-2009) Bloggen befarar att det är summan pengar som bekymrar kommunerna! Men slutnotan blir sannolikt ännu dyrare. Dels höjs skadeståndet plus de advokatskostnader som tillkommer. Dessutom är det ju inte någon bra reklam för kommunen.

Detta utöver det som borde vara självklart: Det lidande som pojken och hans familj blivit utsatta för och som även i detta fallet, precis som i Färgelanda, lett till att pojken fått byta skola.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5413449.ab










Bloggredaktionen!

Kommunanställda förlorar sina jobb

Bloggen noterar att ett 20-tal kommunanställda riskerar förlora sina jobb p g a vanvården och misskötseln av kommunens ekonomi, där Björnhuset intar en central plats.

Men detta är bara början. Många fler kommer att få betala priset för kommunens vidlyftiga affärer, vilket i slutändan drabbar våra barn och gamla.

Bloggen konstaterar att de som orsakar förlusterna får vara kvar och de oskyldiga får sparken. Det är också de ansvariga för förlusterna, som nu tar fram listorna på dem som tvingas gå.

Riktigt riktigt ruttet tycker Bloggen!!

Bloggredaktionen!