lördag 31 juli 2010

Den beklagansvärdes (FP) "ursäkt" var inget värd

Som bekant tvingades ju den Den beklagansvärde häromdagen offentligt be om ursäkt till fyra! kommuninvånare i Bohusläningen, efter att ha förolämpat dem i en insändare genomsyrad av ohöljd självgodhet och arrogans.

Ursäkten var dock inte allvarligt menad och Den beklagansvärde bekräftar nu på sin egen blogg (klicka på länken), att det var fråga om en pudel - en riktigt smutsig en dessutom.

Men inte nog med det, Den beklagansvärde slår sig dessutom för bröstet, för att ha klarat av att avfärda fyra insändare på en och samma gång (att han bad om ursäkt för sitt "erbarmliga" uppförande har han tydligen redan förträngt).

"Se här vad duktig jag är", tycks han vilja säga, "som klarar av en sådan Herkulesuppgift" - "inom den stipulerade gränsen 2 500 tecken dessutom". "För det förtjänar jag väl en extra stor guldstjärna", säger han mellan raderna.

Den beklagansvärde avslöjar också att han varit i kontakt med Bohusläningens redaktion och kritiserat den, för att ha lagt en sådan omänsklig börda på hans axlar. Men är man en skicklig politiker, kan man uppenbarligen - uppumpad av Viagra och hybris - utföra stordåd. Och då har man kanske också gjort sig förtjänt av att bli lite extra hyllad av sig själv.

Även vi från Bloggen säger naturligtvis ett stort Grattis! till Den beklagansvärde, för hans senaste politiska bedrift.

Idag är det 50 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

Kommunens hemsida har tystnat

En notis i Bohusläningen berättar att kommunens hemsida inte har uppdaterats sedan 21/6. Vikarierande kommunchefen Chrystyna Skjelfoss uppger att hon inte har behörighet att uppdatera hemsidan!

Och det kan vi förstå, att det krävs särskilda kunskaper och ett särskilt sinnelag för att sköta kommunens hemsida. Den "oinvigda" vikarierande kommunchefen kan ju inte betros med en sådan viktig uppgift, som att "informera" kommuninvånarna. I värsta fall skulle ju Skjelfoss kunna orsaka stor skada för myglarna, t ex genom att säga sanningen.

Hemsidan har i praktiken fungerat som myglarnas propagandakanal och så fort kommunchefen, Den beklagansvärde (FP) eller Fru Börjesson (S) har velat sprida osanningar, har "informatören" Gleisner fått i uppdrag att publicera en ljugskrift på hemsidan.

Nu har myglarna förlorat sin "informatör" och har därmed en av sina viktigaste kanaler för desinformation av kommuninvånarna. Detta kan delvis förklara Den beklagansvärdes haverier i media på senare tid, eftersom han inte längre kan förmedla sina lögner via ombud.

Bloggredaktionen