fredag 9 april 2010

Friskolor och KS

Friskola i Järbo och Stigen

Friskola i Järbo och Stigen kommer förmodligen att bli en het valfråga, där M och KD kan förväntas ställa sig bakom etableringen av friskolor. Centerpartiets inställning är som vanligt osäker, eftersom det partiet tyvärr är känt för att snabbt kunna ändra inställning i viktiga frågor.

Nya hyresavtal

Nya hyresavtal förväntas ligga på KS:s bord på onsdag den 14/4. Med största sannolikhet har mygelpartierna S, FP och C fixat fram ett underlag som räcker för dem själva, d.v.s. tillräckligt för att godkänna en gåva till företagen om ytterligare 14 mkr. Med tanke på hur Ulla och Kenneth tidigare har hanterat företagens obeståndsproblematik, kan man utgå från att kommunen även denna gång har granskat företagen på ett sätt som innebär, att man inte skall upptäcka oegentligheter eller andra fel.

Sannolikt har man även denna gång nöjt sig med att fråga företagen om de mår bra, vilket företagen naturligtvis besvarat jakande. Denna gång kommer sannolikt Ann-Marie Jacobsson (C) att stämma in i falsksången. Det dröjer nog inte länge förrän de tre - under artistnamnet "de tre politiska myglarna" - ger sig ut på turné, för att tillsammans kraxa fram sitt falska budskap. Frågan är om någon ens bemödar sig om att lyssna?

Bloggredaktionen