onsdag 21 april 2010

Ledare ang Centern

Centern kan! - i Dals Ed

Martin Carling (C), kommunalråd i Dals Ed, är ett levande bevis på att Centerpartiet inte är synonymt med korruption och gynnande av särintressen. Det finns goda krafter i Centern.

Carling är en bra kille med integritet, som har sunda idéer och båda fötterna på jorden.

I en intervju för Bohusläningen häromdagen, berättade Carling att han nu driver på en central utvecklingsfråga för Dals Ed - järnvägen.

I Färgelanda är det sämre beställt - särskilt i toppen, som domineras av Jacobsson-klanen. Tyvärr är det så att Ann-Marie Jacobsson (C) är en förbrukad politisk kraft och det är obegripligt att Centern släppt fram henne till förstaplatsen på valsedeln ännu en gång. Ett internt politiskt misslyckande rätt och slätt.

Ann-Maries misslyckande som kommunalråd är så fundamentalt, att hon för alla och envar visat att jobbet som kommunalråd är för svårt för henne. Ann-Marie besitter dock goda kunskaper om den kommunala verksamheten och vi är inte ute efter att "idiotförklara" henne. Men Ann-Marie är alltså ändå inte ett kommunalrådsämne - hon är ingen ledargestalt och är alldeles för vek.

Centern har i Birgitta Mehamedi Örn och Mats Hallsten två intressanta namn. Mats Hallsten var efter valet kandidat till posten som ordförande i kommunfullmäktige. Men när det framkom att Mats ägnade sig åt ballongdans på fritiden, fick delar av Moderaterna värsta moralpaniken och gick emot att välja Hallsten till ordf i KF. Nödlösningen - P-O Magnusson (S) - visade sig vara en riktig katastroflösning. Inte så mycket för att Magnusson snurrade till det för sig, utan mer för att han oblygt fullföljde den socialdemokratiska tradionen av mygel och odemokratisk handläggning i KF. Allmänhetens frågestunder bär smärtsamt vittnesbörd om detta. Ett annat bestående minne från innevarande mandatperiod, är KD:s interpellation i mobbningsärendet, som myglades bort - två gånger dessutom!

Moderaternas ställningstagande mot Mats Hallsten var således inte särskilt genomtänkt och inte heller särskilt lyckat - det var därtill helt opåkallat. Färgelanda kommun lever inte längre i en tid där invånarna tynges av oket under schartaunismens slagskugga. Det är nog dags för M - liksom för C - att inse att nya tider kräver nya krafter och att alla "nymodigheter" inte är av ondo.

Bloggredaktionen

Bloggen slår nya rekord!

I går slog Bloggen sitt tidigare läsarrekord - 210 unika besökare! Det gamla rekordet löd på 208 unika besökare för en och samma dag.

I förrgår fyllde dessutom Bloggen 40 000 besökare!! och vi passar därför på att gratulera oss själva till denna milstolpe och tacka våra läsare.

Vem kunde ha förutspått denna utveckling, när den gamla Bloggen för ungefär ett år sedan släcktes ner av krafter med koppling till Björnhushärvan. Bloggen gav dock inte upp utan kom tillbaka och är nu större och starkare än någonsin.

Bloggredaktionen