onsdag 17 mars 2010

KF i kväll - nya lögner

Pinsamheterna och lögnerna fortsätter i KF

Allmänhetens frågestund är ju som bekant numera ett forum som går ut på att undvika att svara frågeställaren eller ljuga denne rakt upp i ansiktet. Kvällens övningar var inget undantag.

Den beklagansvärde Kenneth Carlsson (FP) gjorde alltså sist bästa för att inte svara på allmänhetens frågor och lyckades som vanligt tämligen väl - han är ju som bekant duktig på att svamla.

Ett par nya uppseendeväckande lögner innebar dock plumpar i protokollet för cirkusdirektören Kenneth Carlsson, som i ärlighetens namn såg både sliten och pressad ut. Tyvärr var det återigen kommunchefen Jan Eriksson som blev avslöjad som en simpel lögnare.

Dels handlade det om den beklagansvärdes ökända "kalla fakta-kalkyl", ni vet den kalkyl som den beklagansvärde garanterade skulle ge break even efter 7 år och vinst efter 15 år utan att ha en aning om vad kalkylen innebar. I höstas förnekade Jan Eriksson inblandning i "kalla fakta-kalkylen" och skyllde på andra. I kväll erkände han att det var han som gjort den! Men han var inte karl nog att själv gå upp i talarstolen och säga det - han skickade en handskriven lapp till den beklagansvärde som den senare läste upp. Gud vad pinsamt! Eller vad säger du Kenneth?

Dels handlade det om det faktum att Björnhusfastigheten inte är godkänd och att företagen alltså bedriver sin verksamhet i Björnhuset utan tillstånd och därmed olagligt. På en fråga från allmänheten om fastigheten är godkänd eller inte, gick Jan Eriksson upp i talarstolen och - utan att rodna det minsta - "svarade" att Myndighetsnämnden skall fatta beslut i frågan, väl medveten om att fastigheten inte är godkänd. Myndighetsnämndens ordförande Rune Olsson (M) blev då med rätta mycket upprörd, eftersom han aldrig hört talas om saken!

Den myglande KF-ordföranden P-O Magnusson (S) försökte släta över så gott han kunde, genom att blockera följdfrågor och hänvisa till "Myndighetsnämnden". Snyggt jobbat även på den kanten alltså. Det går ju så mycket bättre när man jobbar tillsammans, eller hur P-O?

Jaja, det var kanske inte så illa pinkat för att vara en fullmäktigekväll i Ankeborg (läs Färgelanda kommun)- två lögner i två centrala frågor torde ju vara tillräckligt i alla sammanhang för att göra en helkväll. Grattis säger vi till den beklagansvärde som återigen lyckades dra ett löjes skimmer över Kommunfullmäktige i Färgelanda och visa bristande respekt mot den månghövdade publik, som tagit sig till Allhem och som hade förtjänat ett bättre och hederligare bemötande från kommunens "ledande" politiker.

Bloggredaktionen


KF-Färgelanda Allhem kl 19.00

Ikväll håller KF sammanträde i Färgelanda Allhem kl 19.00.

Kom och lyssna på den beklagansvärde Kenneth Carlssons (FP) politiska osanningar.

Vem vet, Kenneth kanske bara har några föreställningar kvar innan manegen mockas ur för gott i september och nya politiker tar vid?

Bloggredaktionen