lördag 5 juni 2010

S under 30 % i senaste mätningen!

Färgelandas hårt prövade befolkning ser ut att få hjälp av den allmänna opinionen i landet. För första gången är Toblerone-Monas parti under 30 % i en opinionsmätning och alliansen är i klar majoritet. Efter den senaste tidens TV-debatter och politiska utspel, från Mona och hennes mer eller mindre oseriösa politikerkollegor i V och MP, har allt fler kommit till insikt om att Toblerone-Mona är en omöjlig statsminister och att de tre vänsterpartierna inte utgör ett seriöst regeringsalternativ.

På samma sätt framstår Fru Börjesson (S) i Färgelanda som ett omöjligt kommunalråd. Fru Börjessons politiska liv upptas, som vid det här laget de flesta förmodligen vet, av mygel och lögner. Runt Fru Börjesson cirkulerar en osalig ande - Kenneth Carlsson (FP) - och ett politiskt UFO (V), vars verklighetsfrämmande ambassadörer - R. Ingemar Eriksson och Edgardo "Chavez" Varas - ibland hemsöker Färgelanda och talar ett språk som ingen människa förstår. När R. och Chavez tar ord som medmänsklighet och rättvisa i sin mun, menar de precis tvärtom - det är förmodligen därför som de hela tiden "röstar fel". Det riksbekanta mobbningsfallet är ett bra exempel på detta.

Det är därför inte så konstigt att det blivit ett väldigt surr, mycket snurr och till slut ett stort plurr - ekonomin har kollapsat. Revisorerna har å sin sida konstaterat att det saknas styrning, ledning och kontroll. Helt följdriktigt eftersom den politiska ledningen och kommunledningen både är inkompetent och korrupt - så gott som samtliga verkar på ett eller annat sätt ha en otillbörlig relation till varandra. Den beklagansvärde anser att detta är charmigt.

S, FP och V har visat sig vara katastrofala medspelare för Färgelanda kommun. Den ekonomiska krisen tvingar kommunen att säga upp sina anställda, med en kraftigt försämrad kommunal service som följd. Arbetstillfällena blir - trots de lögnaktiga löftena om motsatsen - allt färre och kommuninvånarna flyr kommunen. Nu väntar dessutom kraftiga skattehöjningar efter de senaste årens skövlingar.

I frånvaro av domare har de tre mygelpartierna spelat efter egna regler. Förhoppningsvis blir de utvisade av kommuninvånarna i höstens val.

Bloggredaktionen



I videoklippet nedan ses kommunchefen "coacha" personalen mot politikerlaget.


Nedan ser vi några ur politikerlaget på träningsläger.