lördag 18 juli 2009

Har politikerna i ks fortsatt förtroende för Jan Eriksson?

Den frågan har Bloggens talesman Bill Östlund ställt till kommunstyrelsen den 17/7 2009 (se Bills mejl-förfrågan nedan).

Bloggen och allmänheten ser med spänd förväntan fram mot svaret!!

Bloggredaktionen!

--------------------------------------------------------------------------------

"From: billostlund@live.se

To: kommun@fargelanda.se
Subject: Till Kommunstyrelsen i Färgelanda!
Date: Fri, 17 Jul 2009 13:52:37 +0200

Kommunstyrelsen i Färgelanda 2009-07-17

Enligt uppdrag från ett antal kommuninvånare, samt undertecknad, framförs nedanstående fråga till kommunstyrelsen i Färgelanda. 198 031 kronor är utbetalt i enlighet med faktura från Logistema AB, daterat 2007-10-24 (bil.1)

Fakturan saknar underlag för resekostnader och utförd mängd. Dessutom finns ej resultatet dokumenterat i kommunen. Logistikrapporten är skattebetalarnas egendom varför vi fodrar att få ta del avdenna. För att legitimera att överhuvudtaget kunna betala Logistema AB har Jan Eriksson efter förfrågan presenterat ett ej diariefört (d.v.s. fram tills nu hemligt) avtal undertecknat av Jan Eriksson (se bil.2) Kommer i ytterligare ett mail!

Det är nu andra gången viktiga handlingar har hållts hemliga (ej diarieförda och ej anmälda i ks eller ksau).

Hur många finns det ytterligare???

Vår fråga är: Har kommunstyrelsen fortfarande förtroende för kommunchef Jan Eriksson?

Med vänlig hälsning

Bill Östlund e.u."
-------------------------------------------------------------------------------

Kaos i barnomsorgen

Bloggen noterar att skolförvaltningen plötsligt upptäckt att drygt 20 barn står i kö till barnomsorgen och att många riskerar att inte få plats i höst. Bloggen noterar förvaltningens förklaringar till kön – större inflyttning och högre födslotal. De förklaringarna känns naturligtvis både välkomna och logiska, eftersom Stigen och Järbo skolor lades ned med motsatta motiveringar så sent som för några månader sedan.

Bloggen konstaterar återigen, att beslutet att lägga ned Stigen och Järbo skolor var förhastat. Politikerna borde istället ha avvaktat valet nästa år och låtit en ny majoritet fatta ett långsiktigt beslut om skolornas framtid i kommunen. Nu blev det istället så, att ett oseriöst parti (fp) förstörde framtiden för väldigt många människor i Stigen och Järbo, när det gjorde gemensam sak med sossar och kommunister.

Bloggredaktionen!