tisdag 14 december 2010

Smått och "Gott" från Färgelanda med omnejd

1. Skadegörelse
Mammografivagnen i Färgelanda utsätts för återkommande skadegörelse.

Var står den uppställd? Svar: Bakom idrottshallen nere vid Valboskolan. En informell inbjuden till huliganerna att få utöva sin favoritsysselstättning med andra ord.

Är det någon ansvarig tjänsteman som drabbats av en liten lätt hjärnblödning?
Svar: Ja.

2. Matnyttigt
Restuarangen på Dalslands sjukhus blir kvar. Alltid något sa han som såg Åmål.

3. Politikerporträtt

Rune Johansson (S) slutar med politiken efter 33 års tjänstgöring och Dalslänningen publicerar i dagens nummer en intervju med Rune. Vi skall vara hyggliga mot Rune genom att blanda och ge i kritiken.

33 år är en imponerande lång tid i politiken och Rune har också under senare år haft en ledande position. Som KF-ordförande framstod Rune alltid som kunnig och påläst och han förde klubban med säker hand.

Runes demokratiska sinnelag kan dock starkt ifrågasättas. En av Runes avslutande kommentarer i intervjun belyser detta tråkiga faktum:"-Allmänheten frågestund har varit en plåga för främst administrationen men också för politiker".

Möjligen tänker Rune på att ledande tjänstemän (främst kommunchefen och i viss mån ekonomichefen) och politiker (främst Ulla Börjesson (S), Kenneth Carlsson (FP)) plågats av dåligt samvete, p.g.a. alla lögner som de uttalat i KF-salen under den senaste mandatperioden. Men det dåliga samvetet är inte allmänhetens fel, utan en följd av bristande personlig moral och politisk dekadens hos makthavarna. Kanske något för Rune att fundera på så här i avskedets stund.

Bloggredaktionen