måndag 18 oktober 2010

Är Tysklands förbundskansler Angela Merkel nazist?

I brist på lokala nyheter beger sig Bloggen ut i stora vida världen och landar i Tyskland, där invandringsfrågan nu debatteras intensivt. För kommunens del är invandringsfrågan av intresse, p.g.a. den nyöppnade flyktingmottagningen för s.k. ensamkommande barn i Högsäter.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel erkände i ett tal igår att det tyska multikulturella experimentet har misslyckats.

Merkel säger att vi sedan 60-talet har inbillat oss att det går att leva sida vid sida med andra kulturer, men konstaterar alltså nu att det inte fungerat. Merkel säger vidare att den nuvarande invandringspolitiken hotar att riva ner välfärdsstaten och kräver nu tuffare tag, bl.a. skall alla invandrare lära sig tyska. Merkel framhåller också vikten av att underlätta för arbetskraftsinvandring, den typ av invandring som bidrar med att bygga upp landet.

En del av talet, översatt till engelska, kan ni se i ett inslag nedan och under detta ett längre inslag på tyska.

Mot bakgrund av att de förhärskande vänsterkrafterna i svenska media utmålat Sverigdemokraterna som nazister, för att de hyser samma åsikter om "multi-kulti" som Merkel, undrar vi om svenska media nu kommer att stämpla förbundskanslern som nazist?

Vi noterar att DN, Sveriges ledande multi-kultiförespråkare, fullständigt har ignorerat Merkels utspel. Utspelet passade sannolikt inte in i DN:s falska bild om det svenska idealsamhället ur ett multi-kultiperspektiv.

Folkpartiet, som är det enda av de etablerade partierna som ställt krav i integrationsfrågan, har arbetat i motvind och har lika oförtjänt som ofta - inte sällan just från DN:s ledarpiedestal - anklagats för att fiska i grumliga vatten, när de ställt krav på att invandrare skall lära sig svenska och förbud mot Burka.

Folkpartisten Bernt Johansson från Färgelanda, berörde dessa frågor i ett inlägg igår och skrev sedan ytterligare en kommentar där han talade om att gå från "EU-nivå" till "lokal nivå". Ett sådant "grepp" kan ju tyckas intressant, nu när allt fler europeiska länder tänker om i invandringsfrågan och varför det är sannolikt att dessa influenser småningom når den politiska ankdammen Sverige.

Turkiets president Abdullah Gül, som trots att han är troende muslim anses vara relativt pragmatisk, har reagerat på den tyska förbundskanslerns och andra ledande tyska politikers uttalanden. Gül kräver nu av sina landsmän i Tyskland att de skall låta sig integreras bättre. Ett viktigt inslag i denna process är att invandrarna lär sig tyska språket utan accent, säger Turkiets president. Güls ord är lika välkomna som självklara. Sverige torde i dag stå ganska ensamt i sin uppfattning, att man som invandrare inte skall behöva ta seden dit man kommer.

Den muslimska världen behöver fler moderna och pragmatiska ledare, som - i likhet med Gül - inser att det inte går att leva ett fullvärdigt liv i Tyskland, Danmark, Sverige osv, utan att anamma respektive lands kultur. Språket är därvid den kanske viktigaste kulturbäraren. Det duger alltså inte med en knackig förortssvenska, som ofta romantiseras av multi-kulti-etablissemanget, men som i själva verket innebär en återvändsgränd för möjligheterna till utbildning och arbete.

Samtidigt som land efter land i Europa inser att multi-kulti har misslyckats och skärper sin invandringspolitik, fortsätter Sverige att slå vakt om sin egen naiva och kravlösa invandringspolitik. Under tiden fortsätter invandringskatastrofen i Sverige. Särskilt provocerande i sammanhanget ter sig den organiserade människohandeln med s.k. ensamkommande barn - i praktiken manliga ungdomar eller unga män - som fortsätter att öka lavinartat.

Enbart under den senaste månaden har det kommit över 100 s.k. ensamkommande barn till Malmö och från myndighetshåll konstaterar man nu att situationen är ohållbar - det finns inte ens bostäder till alla dem som kommer hit.

Den svenska invandringspolitiken är sannolikt det största politiska sveket i modern tid, både mot svenskarna och invandrarna. Konsekvenserna för välfärden kommer att visa sig vad det lider och det blir alltså framtida generationer, som kommer att få betala notan för den ansvarslösa politik som nu förs.

Bloggredaktionen