lördag 19 september 2009

Varför Färgelanda blöder ekonomiskt och moraliskt

Bloggen fick in nedanstående kommentar som klockrent beskriver och förklarar det politiska och moraliska haveriet i kommunhuset.

Dysfunktionell organisation, det som händer i vår kommun är inget konstigt, finns redan omskrivet, problemet är bara att kommunen inte ser det själva, vilket ingår i sjukdomsbilden.

Orelistisk verklighetsbild

En dysfunktionell organisation har inte förmågan att kunna hantera relevant information om verkligheten därför att fokus handlar mer om hur man vill att verkligheten ska se ut än att hantera den faktiska situationen.

Bristande informationssystem

I den dysfunktionella organisationen är information makt och det får till konsekvens att informationsflödet inte flyter fritt mellan olika delar av organisationen. De som har möjlighet att manipulera eller undanhålla information kommer att göra det för att förstärka maktpositionen.

Administrativ överkontroll

Dysfunktionella organisationer har förlorat sin förmåga till fokus på målen och ersätter detta med att styra med administrativa rutiner. Det blir viktigare att du gör saker på rätt sätt än att du gör rätt saker. Det är viktigare att du fyller i den blå blanketten än att du har fokus på uppgiften. Ju djupare organisationen sjunker i sin dysfunktionalitet desto mer växer den administrativa apparaten och blir ett styrsystem i stället för ett stödsystem. (är det därför LEAN har anammats)

Magiskt tänkande

När informationen som ska ligga till grund för beslutsfattande är manipulerad eller ofullständig leder till att personer i nyckelpositioner saknar beslutsunderlag som stämmer överens med den faktiska verkligheten. Det i kombination med en orealistisk verklighetsbild gör att man skapar myter om vad organisationen kan göra och ska göra.

Det magiska tänkandet leder till att många organisationer fastnar i en enda lösning av problemen och den lösningen brukar ofta vara omorganisation. ”Vi måste förändra något men vet inte vad vi ska förändra och egentligen vill vi inte veta heller så vi låtsas att vi gör en förändring. Bara vi har infört det nya systemet så blir allting bra. Bara vi kommer ut med den nya produkten så blir allting bra.”

De dysfunktionella organisationerna blöder ekonomiskt men ingen har förmågan att i grunden kunna hejda de ökade kostnaderna eftersom viktiga nyckelpersoner har förlorat greppet om verkligheten.

Källa Dagens Ledare

Bloggredaktionen

Kommentarer från allmänheten

Bloggen tackar för det fantastiska intresset från allmänheten, som visar att demokratin lever i det tysta, och publicerar några av kommentarerna nedan.

Socialdemokratin? Finns allt för många som missbrukar Socialdemokratin. Färgelanda är inget undantag. Vi kan tydligt se hur ledande Socialdemokrater bygger skyddsborg mot allmänheten i Färgelanda. Ett parti som skall stå upp mot det orätta, bygger nu en borg som skydd för vad orätt de själva har gjort. Då skall vi komma ihåg att ett fåtal personer tar sig det orätten. Detta fåtal av personer bör komma till insikt av sitt missbruk av Socialdemokratin och även titta på sitt bäst före datum.

Det som nu sker är en större skandal än Björnhuset!!
Vissa politiker gör allt för täppa till de hål som allmänheten har rätt till. Detta är att bygga en skyddsborg. Titta på denne Magnusson vad han genomförde i kf, läser upp ett papper som begränsar vår Demokrati. Vad gör nästa sosse Rune Johansson? Han inför någon slags "praxis". Vad gör Kenneth Carlsson? Ja han far runt med ett förslag om stängda möten. Det finns så många punkter jag kan räkna upp, men nöjer mig med dessa för att belysa hur byggandet av borgen går till, med bara ett syfte, att bekämpa allmänheten.
SLAKTEN AV DEMOKRATIN ÄR I FULL GÅNG!!


Detta är bara ett sätt för politikerna
att säga-"Så här gör vi ,så får inte allmänheten ta del av allt fusket!"

Men vad är det som gör allt detta
möjligt? Jo, människors försök
till att skydda sina egna intressen.
Det kan vara ekonomiska eller kultur-
ella.

Är det detta i kombination med det
som en folkpartist kallade för "bonnighet",
vilket legitimerar denna spelplan?

Hade han rätt? Är vi ett "bonnigt" proletariat? Man börjar ju nästan
ifrågasätta sig själv. Ett sådant
"bonnigt" proletariat blir lätt
överkörda som politiker eller som
allmän.

Vilka är det som har lyft frågan
angående felaktigheterna i b-huset.
"Akademiker och småföretagare samt
journalistiken". Varför inte någon av
oss arbetare? Varför?

Är vi en grå massa?

/själv ifrågasättande proletär


Läste i dalslänningen att ordförande för revisorerna slutar. Idioterna kan nog inte ha en revisor som anmärker på dom. Så trixet-är "väck med honom". Tur att bloggen klär av de lata anarkisterna. Vad lätt det verkar när bloggen gör det. Tack!Tack!Tack!

Hela ledargarnityret måste gå . Helt klart. Omöjligt att återfå något förtroende om dessa korrumperade herrar och damer sitter kvar.
Tack för ordet.


Undertecknad var inte där, tyvärr. Hade saker att göra annorstädes. Det verkar ha varit en synnerligen tragikomisk tillställning. Man får hoppas att "Du kan lita på mig" ändå var ett slags försök till galghumor, likt vid ett annat möte i allhem där Ulla Börjesson, på väg ut genom dörren efter mötet, vänder sig om och till någon för mig okänd säger nåt om att här är inte demokrati, utan diktatur - och det är jag som bestämmer....

Frågan jag ställer mig med tanke på våra svenska politikers faiblesse för att styra nomineringar till valsedlar o s v utan en massa "jobbiga väljare" och annat som kan kullkasta deras uppdragna planer, den är:

Hur troligt är det att tillräckligt många komprometterade "storheter" i ledningen för partierna idag kommer att bytas ut ??

För att så ska ske krävs både att så många väljare som möjligt utnyttjar sin begränsade, men ändå möjlighet att styra genom att kryssa OCH att partierna faktiskt själva påbörjar en förnyelse.

Om denna sker av genuin insikt om att det behövs för allas bästa eller om den sker av rent valtaktiska skäl så som att "partiet går före personen" får väl anses vara av underordnad betydelse, även om den förstnämnda bevekelsegrunden klart är att föredra !!

Nya namn måste i alla händelser komma fram i det fullmäktige som blir resultatet av nästa val.


Ja här sliter man och jobbar och betalar en dryg kommunalskatt som förvaltas av ekonomiska dårar som lever i en liten maktbubbla. Om jag inte stod för en del av fiolerna skulle jag tycka att alltihop hade ett Grönköpingsaktigt löjets skimmer över sig. Eriksson, du som myglat dig in på dåliga meriter borde skämmas precis som Stalfors med din korrupta tjänst, hur kan ni bara gå omkring och låtsas som ingenting. Och hur kan du Carlsson se dig själv i spegeln när du vanskött och missbrukat ditt förtroenda och ruinerat kommunen.
Har ni inget vett och ingen heder i kroppen?
Varför spelar ni inte med öppna kort?
Det går ju ändå inte i längden att dölja era tramp i klaveret, ni skjuter ju bara problemen framför er.


Tankar ang FM 16/9.
Aldrig har det väl ljugits och undanhållits så mycket som på detta FM-möte. Är det så att man kommit till ett läge där det är omöjligt att göra annat än att fortsätta ljuga? Nu ljuger t.o.m P-O Magnusson som man väl ändå får säga tidigare har hållit en viss nivå på sitt agerande. Inte ens P-O Magnusson kommer ihåg att frågor skall ställas till KS- ordf. ELLER förvaltning. Detta har han själv klart och tydligt meddelat allmänheten vid tidigare möten. Man har även haft möjligheten att ställa frågor till övriga ledmöter vilka har kunnat välja att avstå från att svara.

Kommunens ende arvoderade proffsmobbare, Hugo Hultgren, yrkade återigen på att Leaderavgiften skulle användas till en ekonomisk revision av Björnhusprojektet. Han nämnde dock ingenting om att han hade godkänt Ks svar till revisorerna vilket gör att man undrar vad hans mål med yrkandet egentligen hade för syfte. Röstfiske kanske? Tidningarna ger ju sällan en helhetsbild så det kanske lyckas.
Fantastiskt att detta parti(M) lyckats knyta nya krafter till sig.
Spännande det där Zaid sa om att man skulle ta sig en funderare på Hugos förslag till nytt styre i kommunen. Har inte (M) dementerat att de är intresserade av att ingå i en "samlingsregering".
Kennet Carlsson såg mycket ansträngd ut när han svarade på frågor från allmänheten och man kunde faktiskt få en aning om att han tycker att situationen som råder inte är den bästa. Dock blir man förvånad när han ansluter till övriga Fp-ledamöter. Då åker plötsligt mungiporna upp och ett intensivt ryggdunkande vidtar. När sedan Håkan Gusteus som grädde på moset, med ett stort leende går upp och säger att det är han som räddat skolorna i kommunen förstår man att Fp faktiskt trivs med att trycka ner och förnedra kommuninvånarna.

Torbjörn Jacobsson gjorde ett storstilat intryck när han med kvällens enda inlägg meddelade att han tyckte det var en trevlig stämning på mötet. Detta måste sägas vara en rimlig insats för att erhålla arvode.
Är detta möjligen vårt nästa kommunalråd?
Detta var nåra av alla tankar som man fick med sig hem.


Bloggredaktionen