onsdag 7 juli 2010

Kommunchefen säger att ingen kritik framförts!

Bohusläningen har ringt runt och frågat Färgelandas toppolitiker.

Frågan som tidningen ställde till gruppledarna gällde det gruppledarmöte i juni, där gruppledarna kom överens om att sparka kommunchefen Jan Eriksson och där gruppledarna gav presidiet - Fru Börjesson (S) och Den beklagansvärde (FP) - uppdraget att meddela Jan Eriksson detta.

UFO:t R. Ingemar Eriksson (V) säger att han vet, men inget vill säga.

Myglerskan Ann-Marie Jacobsson (C) säger att hon heter Ann-Marie Jacobsson.

Fru Börjesson svarar för en gångs skull för en oklanderlig insats - genom att vare sig öppna munnen eller visa sig offentligt.

Det andra politiska UFO:t - Den beklagansvärde - upplyser på en knastrig telefonledning från Gotland, att han och Fru Börjesson varit ute och snedseglat med Jan Eriksson under så lång tid, att det är omöjligt att säga något ont om Janne. Vi sitter ju i samma båt, Janne, Ulla och jag, säger Den beklagansvärde till tidningen och fortsätter - "nu när skutan håller på att sjunka tycker jag det är fel att Janne skall gå ner ensam, utan jag och Ulla skall följa med honom ned". Visserligen är kanske orden lite annorlunda återgivna i tidningens artikel, men andemeningen kan man inte ta miste på och Bloggen kan bara hålla med Den beklagansvärde.

Hugo Hultgren (M) och Bill Östlund (KD) visar med sina uttalanden hederlighet och moral, genom att bekräfta att Den beklagansvärde och Fru Börjesson brutit överenskommelsen att sparka kommunchefen, något som bekräftas av Jan Eriksson, som till tidningen säger att "han inte mottagit kritik från kommunledningen".

Bloggredaktionen



Ann-Marie Jacobsson (C) söker samarbete med S

I gårdagens Bohusläningen antyder den politiska myglerskan Ann-Marie Jacobsson att hon söker samarbe med S.

Efter att ha misslyckats som kommunalråd, tvingades Fru Jacobsson att avgå och har därefter ägnat en hel del tid åt att försöka reparera sitt skamfilade anseende. Fru Jacobsson lyckades ganska väl fram till början av detta år, när hon på egen hand beslutade att gå ifrån Centerns linje i Björnhusaffären.

Kostnaden för "Centerns" omsvängning kan räknas i 10-tals miljoner för skattebetalarna och kommer att innebära stora uppoffringar för kommuninvånarna i form av försämrad service och höjda skatter. Men vad gör några miljoner vänner emellan?

Medskyldiga är medlöparna i Centerpartiet, som låtit sig köras över utan att säga något. Patetiskt och tragiskt att skåda dessa viljelösa kommunförstörare.

Vi förstår att Fru Jacobsson ser fram emot ett "stabilt" samarbete efter valet med Fru Börjesson (S) och hennes myglande partikamrater.

Frågan är om Fru Jacobsson blir avslöjad i valet, eller om hon lyckas dupera väljarna.

Idag är det 74 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen