tisdag 29 juni 2010

Kommunchefen får sparken!

Jan Erikssons dagar som kommunchef är nu räknade.

Enligt flera uppgifter till Bloggen är samtliga! partier överens om att Eriksson skall gå.

Långsamt men säkert rågades måttet och till slut blev situationen ohållbar för kommunchefen - förtroendet var helt enkelt förbrukat.

Det går inte att peka på någon enskild händelse som blev den utlösande faktorn, utan i det här fallet handlar det snarare om den kumulativa effekten av alla skandaler, den bristfälliga styrningen och den katastrofala ekonomin. Till slut blir oket för tungt att bära och den huvudansvarige får ta ansvaret för misslyckandet.

Om uppgifterna om Eriksson är riktiga, drar förmodligen många kommuninvånare en lättnadens suck.

Bloggredaktionen

11 nya sidor från "utvecklingsstrategen"

Bloggen har tagit del av "utvecklingsstrategen" Jan Stalfors senaste nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet innehåller som vanligt inga nyheter och dess 11 sidor utgör istället en salig blandning av alternativ "händelserapportering", formulär och små texter med många och stora foton. Stalfors skulle kunna ha en framtid som lokalredaktör för Bohusläningen, men journalistiska krav på opartiskhet och obundenhet lägger förmodligen hinder i vägen.

På en av sidorna i nyhetsbrevet kan vi läsa om "Tappen i Högsäter", ni vet det Center-drivna valprojektet, som är tänkt att lura människor i Högsäter att rösta på Centern och betala 500 kronor till en Center-kontrollerad ekonomisk förening.

På ett representativt foto från "rädda tappen-mötet" i Högsäters bygdegård - förmodligen taget av den duglige fotografen Stalfors själv - framträder flera medlemmar av Högsäters lokala Center-avdelning. En bildnotis låter berätta att de "noggrant" går igenom stadgarna, samtidigt som Stalfors låter kamerablixtarna lysa upp det intellektuella och moraliska mörker som rådde i bygdegården denna afton.

"Uvecklingsstrategen" glömde dock att nämna sin egen framträdande roll vid mötet i bygdegården, som Centerns projektsamordnare och tompratare. Ibland kan man tycka att Stalfors är alltför blygsam.

Idag är det 82 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen