torsdag 1 oktober 2009

Mobbningsskandalen - Radio Väst!

SR Väst intervjuade igår Ulla Börjesson (s) och Hugo Hultgren (m) angående kommunens ställningstagande i det uppmärksammade mobbningsärendet. Vad Börjesson inte verkar ha riktigt koll på är att advokaten som kommunen anlitat gått ut och sagt att kommunen inte delar anmälarens uppgit. De, kommunen - advokaten?, anser inte att det rör sig om mobbning utan endast enstaka händelser.

Vi känner också att vi ändå måste lyfta fram och kommentera den beklagansvärda Ulla Börjessons skandalösa uttalanden i radiointervjun. Vi uppmanar våra läsare att lyssna flera gånger på inslaget (drygt en minut), för att riktigt förstå vidden av Börjessons (”oppositionsråd” och ks:s 2:e vice ordf) bristande förstånd och empati(tryck på länken nedan). Kom ihåg att vi i Färgelanda betalar en ½ lön till denna kvinna!

Vi vill särskilt lyfta fram slutklämmen, där reportern frågar: ”Och vad kommer att hända då, om nu tingsrätten beslutar att ni har brustit i hanteringen och att ni ska betala skadestånd – hur kommer det att påverka kommunens arbete i de här frågorna?” Den beklagansvärda svarar då: ”Ja, det är klart att man då måste ta tag i den man då anser att vi… att vi inte är tillräckligt bra… då, då får man ju ta tag i det”.

Bloggen inser att det är svårt för våra läsare att förstå Börjessons osammanhängande tirad, men de sista orden – de orden som skadar mest och helt fördärvar förtroendet för Börjesson, det är när hon säger att hon och hennes kollegor skall ta tag i kommunens mobbningsproblem först efter en fällande dom – ”då får man ju ta tag i det”. Skamligt och vettlöst var ordet.

Jämför med vad Hugo Hultgren (m) säger i sin intervju. Hugo vinner ingen vältalighetstävling, men han säger det folk vill höra och visar upp det folk vill se – sunt bondförnuft och en rakryggad hållning i sak- och skuldfrågan. Och det har Hugo och Moderaterna visat i denna så viktiga fråga - det måste ändå erkännas.

Hör Ulla här!

Hör Hugo här!

Bloggredaktionen

Ang kommunens mobbningspolitik - Protesterna sprider sig

Peter Johansson (kd) protesterar mot kommunens människosyn

Protesterna mot kommunens omänskliga hantering i det uppmärksammade mobbningsfallet i synnerhet och vidriga människosyn i allmänhet sprider sig bland allmänheten. Även politiker utanför Moderaterna börjar nu få upp ögonen för att någonting är grundläggande fel i kommunen. Nederst i detta inlägg publiceras en kommentar från Peter Johansson (kd), som var ledamot i ksau så sent som förra mandatperioden. Bloggen vet att det finns många politiker i övriga partier som delar Peter Johanssons människosyn och vi hoppas att dessa krafter vågar göra sina röster hörda, så att en förändring kan komma till stånd.

När det som i fallet Färgelanda har utbildats en kultur att leda genom att förtiga problem, lögner och skrämseltaktik mot den egna personalen och andra, är det omöjligt att komma tillrätta med mobbningen i Färgelandas skolor, eller kommunens problem i övrigt. Medarbetare som påtalar problemen uppfattas närmast som illojala och risker att få problem i sina arbeten, i värsta fall sparken.

Chefer som Jan Eriksson och Henrik Lindh sätter naturligtvis nivån för hur medarbetarna i organisationen skall arbeta. De är dessutom ytterst ansvariga för hur arbetet mot mobbning organiseras, utförs och följs upp. Både Jan Eriksson och Henrik Lindh saknar såväl tidigare erfarenhet som utbildning för sina nuvarande tjänster. Eriksson har inte ens någon tidigare erfarenhet från kommunalt arbete. Båda myglades in som toppchefer av Socialdemokratin i Färgelanda, som står för en riktigt vidrig människosyn och djupt rotad mygelmentalitet.

Politikerna är ansvariga för att vår kommun anställer chefer med en anständig och demokratisk människosyn, som är tillräckligt kompetenta för att kunna hantera dessa frågor. Politikerna är även till syvende och sist ansvariga för att byta ut de tjänstemän som saknar dessa grundläggande egenskaper. Annars tillåter politikerna att våra barn far illa och blir därmed medskyldiga till de mänskliga brott i form av kränkningar m m, som våra barn nu utsätts för i kommunens regi.


"Peter Johansson (peter.johansson@kristdemokraterna.se) sa...

14:50 skriver:"Ska inte kd värna om människan? Och så gör dom så här mot en liten pojke."

När jag fick reda på att Färgelanda kommun skulle fortsätta att driva detta mobbningsärende trodde jag inte det var sant.
Skall vår kommun fortsätta att sparka på någon som ligger ner? Hur mycket pengar skall vi lägga på advokater i stället för att lägga resurser på att motverka mobbning?

Tyvärr har inte frågan om kommunen skall fortsätta att driva detta ärende lyfts upp på något möte i KD. Det här är verkligen inget som jag som Kristdemokrat står bakom.

Jag funderade på vem som har bestämt det här?
Är den Jan E igen? Ringde KD´s gruppledare Irén och fick reda på att KSAU beslutat om detta i förra veckan!!! KD var med på detta möte eftersom Kenneth i FP hade förhinder.
Jag frågade henne om hon hade reserverat sig mot detta beslut. Nej, Irén röstade med S i den här frågan...

Om det här är KD´s politik kommer jag också att rösta blankt eller med Moderaterna i nästa val.

den 30 september 2009 23:20"


Bloggredaktionen