tisdag 12 oktober 2010

IFO-chefen: "Positivt att barn far illa"

Nästa stolpskott bland de ledande kommunala tjänstemännen visar upp sig.

Det är Färgelandas IFO-chef Gunilla Ahlman (inte UFO-chef om nu någon trodde det), som i dagens Bohusläningen tar chansen att tala om hur hon ser på livet. Gunilla påpekar att det är "positivt med de många anmälningarna om barn som far illa i kommunen". Det är i alla fall så Gunilla tolkar de rekordmånga anmälningarna.

Ibland får man intrycket av att lagkaptenen Jan Eriksson har rekryterat ett helt dysfunktionellt fotbollslag.

Gunilla fortsätter sin tänkvärda inledning med att säga: "Hade vi bara tid skulle vi försöka sätta oss ner och försöka fundera på vad det beror på". Den här inställningen förstår inte Bloggen alls. Varför ändra på något som redan fungerar bra - "Håll dig langt unna!".

Gunilla avslutar med ytterligare ett klockrent stolpskott, genom att skylla på politikerna för att Gunilla spräcker sin budget med flera miljoner. "Lagstiftningen tvingar mig att hjälpa barnen", säger Gunilla och hänvisar bl.a. till att hon börjat dumpa utsatta ungdomar i Valbohems outhyrbara lägenheter i Högsäter.

Gunilla är ett sant barn av den positiva Färgelanda-andan, som ser ljuset där inget ljus finns och som löser problem genom att ignorera dem med hänvisning till brist på tid och resurser - "Skyll på andra och du kommer att gå en ljus framtid till mötes i din organisation", som norsken säger.

Bloggredaktionen

Stora stygga vargen har slagit till!

I fredags fick drygt 10 får sätta livet till utanför Högsäter.

Ägaren till fåren - Johan Bohlin - är uppgiven och frågar sig varför man inte kan få ha sin egendom och sina djur i fred?

Johan får trösta sig med att rovdjursromantikerna på Södermalm i Stockholm nu fått sitt lystmäte. Dessa rovdjursromantiker - som sköter sina kontakter med djur och natur framför TV-apparaten, med rödvinsglaset i ena handen och fjärren i den andra - gläds säkert åt att fåren fått sätta livet till för den goda sakens skull.

Bloggredaktionen

Fortfarande bolmar svart rök ur kommunhusets skorsten

Vi återkommer så snart en ny påve blivit vald - än så länge är det dock fortsatt mörker i kommunen.

Bloggredaktionen