måndag 4 oktober 2010

Färgelanda på dekis 4

Ingen vet nåt, ingen kan nåt, ingen förmår nåt.

Trots att kommunkontoret hyser nästan 10 ekonomer, får de inte räkenskaperna att gå ihop.

Kommunchefen Jan Eriksson ståtar med betygen 2 i matematik och 1 i företagsekonomi, från sin mindre lyckade gymnasieutbildning, och har även i praktiken visat att han inte kan räkna.

Janne Erikssons kompis, "Utvecklingsstrategen" Jan Stalfors, är luftslottens okrönte konung.

Det förbrukade vikarierande kommunalrådet Kenneth Carlsson (FP), har flera gånger offentligt deklarerat att han inte förstår siffror. Kenneth hänvisar istället till tjänstemännen ("professionen"), som både han och medlöperskan Ulla Börjesson (S) säger sig lita blint på.

Kombinationen inkompetenta politiker och inkompetenta tjänstemän är fatal för Färgelandaborna.

Ingen blir väl därför förvånad när Kenneth tar emot kommunchefens förslag, att köpa in kompetens från SKL för 70 000 skattekronor, med öppna armar. Alla vet ju att patienten Färgelanda kommun är allvarligt sjuk, men än så länge har patienten inte fått någon diagnos. Och det är kanske planen, att någon kompetent läkare skall ställa en diagnos, så att kommuninvånarna skall tycka synd om Kenneth och Janne E? Det skulle ju underlätta livet för de styrande en hel del, om de i fortsättningen inte behöver skämmas för att vara inkompetenta och oansvariga.

Jan "full kontroll" Eriksson har visat sig vara Jan "noll kontroll" Eriksson. Snacka kan han, Janne E, men lägga ihop 1 och 1, det kan han inte. Och nu vill alltså Janne E ha hjälp utifrån, för att göra det jobb som vi skattebetalare betalar honom ca 60 000 kronor i månaden för att fixa -tragiskt var ordet.

Vad hjälper det att köpa bensin för 70 000 kronor, när chauffören inte kan köra bil och det är punktering på alla fyra däcken? Någon j-la ordning får det väl ändå vara även i Färgelanda kommun! Se till att fixa bilen och få hit någon som kan köra bil - sen kan vi börja gasa. Just nu släpper vi bara ut föroreningar i uppförsbacken, samtidigt som vi kasar bakåt på fälgarna.

Men Kenneth fortsätter oförtrutet på den ökenvandring, som lett oss i fördärvet. För att komma till oasen, som Kenneth ser hägra vid horisonten, så vill han sälja kamelerna och gå sista biten.

Med egna ord säger Kenneth till Bohusläningen, att "för att få en bättre ekonomi, måste vi tära på den ytterligare". Detta är en variant på en annan av Kenneths klassiker, "att man inte kan bromsa sig uppför en uppförsbacke".

Men nej, Bloggen vägrar att kalla Kenneth för idiot - för det har nämligen Bohusläningen förbjudit oss att göra. Vi nöjer oss istället med att säga: Stackars Färgelandabor!

Bloggredaktionen


I inslaget nedan får väljarna svaret på frågan varför det gick som det gick i Färgelanda, när Kenneth Carlsson (FP) började vikariera som kommunalråd.