tisdag 8 september 2009

Hugo Hultgren (m)?

Bloggen får in kommentarer ang Hugo Hultgrens (m) agerande.

Så sent som i våras avslutade (m), (c) och (kd) samarbetet med mygelpartiet (fp), efter det att (fp) och den beklagansvärde Kenneth Carlsson sålt ut invånarna i Järbo och Stigen och lagt ned deras skolor. Men redan några månader senare har alltså Hugo Hultgren glömt Folkpartiets svek och är beredd att samarbeta med Carlsson igen. Och ser man tillbaka på Hultgrens politiska ”track record”, är det kanske inte så underligt. Hugo är ju som alla vet en liten orolig själ, som har svårt att bestämma sig eller följa en linje någon längre tid.

För några år sedan tog Hugo avsked från (m) och ville pröva sina vingar hos Kenneth i (fp). Men det äventyret slutade inte så väl och lätt vingklippt kröp sedan Hugo tillbaka till (m) där han bidade sin tid. Trots ett katastrofval fick han också till sin stora personliga lycka chansen att ”leda” (m) i alliansen och blev bl a ledamot i det mäktiga ksau – ni vet det organ som fattar alla viktiga beslut i kommunen. Där har dock Hugo tyvärr mestadels sovit, vilket bl a förklarar Björnhus-skandalen.

I höstas stod Hugo i talarstolen och lovordade Henrik Lindhs förslag att lägga ned skolorna i Järbo och Stigen. Efter hård kritik kom dock Hugo på att (m) tidigare drivit linjen att behålla bygdeskolorna och att (m) dessutom skrivit in i Valplattformen, att inga bygdeskolor skulle läggas ned. Så lagom till kf-beslutet våren 2009 hade Hugo glömt vad han sagt förra hösten och deklarerade istället, att vi skall ha kvar Stigen och Järbo skolor och att Kenneth är hin håle själv.

Men det var då det, för nu vill alltså Hugo bli kompis med myglarna och mobbarna. Mygel är tydligen inte så fel ändå tänker kanske Hugo, i alla fall inte om jag kan tjäna på det själv och komma upp mig. Och mobbning är nog inte heller så fel tänker kanske Hugo, som enligt många ägnat ansenlig tid åt att mobba Ann-Marie Jacobsson (c). Bloggen förstår att Hugo kommer att trivas fint ihop med mobbaren Jan Eriksson, nu när Hugo bjudits in till ”samarbete” av medmobbarna Kenneth och Ulla Börjesson (s).

Hugo har även skrivit insändare där han - utan att ange någon grund för påståendet -förklarat att Björnhus-satsningen är bra och att den ger många jobb. Förra veckan lade dock Hugo förslag i ks om fullständig revision av Björnhushärvan, eftersom han förklarade sig vara mycket missnöjd med hur projektet skötts. Vid samma ks-sammanträde röstade dock Hugo JA till mygelsvaret på revisionsrapporten, som innebär ett godkännande av kommunens hantering av Björnhushärvan. Den högra handen vet tydligen inte vad den vänstra gör.

Samma dag lämnade Hugo in sin avskedsansökan som ordf i Valberedningen, men efter att den gamle politiske myglaren Zaid Långström (s) inträtt på scenen, så tog det tydligen inte många minuter att vända lille Hugo med löfte om större personligt inflytande. Noll koll och noll kunskap således och dessutom en moralisk härdsmälta som lök på laxen.

Hugo Hultgren: Byfåne eller ohederlig populist? Du bestämmer som väljare

Bloggredaktionen