torsdag 7 oktober 2010

Jan Eriksson fick sina 70 000:-

Igår fick Jan Eriksson ytterligare 70 000 skattekronor av KS.

Att det inte finns finansiering för de 70 000 kronorna hade som vanligt ingen betydelse - kommunen har ju en checkräkning som banken fortfarande inte sagt upp.

Pengarna skall gå till att ställa diagnos på den sjuka patienten Färgelanda och det torde därmed vara världens dyraste läkarbesök.

Bloggen kan bara hoppas att SKL-doktorn kan ställa rätt diagnos. Men det är å andra sidan inte troligt. Vad man får är nämligen en doktors syn på patientens diffusa symptom.

Och eftersom doktorn från SKL inte heller har kompetens att bedöma psykologiska tillstånd, kommer innehållet i den kommande SKL-rapporten i bästa fall att i generella ordalag tala om inriktning, koncentration och prioritering. Möjligen kommer rapporten att innehålla en hästkur - en kraftig skattehöjning.

Färgelanda kommun har redan en egen kommundoktor, som heter Jan Eriksson. Om inte Janne E varit en kvacksalvare, så hade vi inte behövt springa till professionen för att få hjälp med bot och bättring. Om Janne E varit kompetent, hade alltså Färgelanda aldrig insjuknat.

Janne E säger i dagens Bohusläningen:
"Kommunchefen i Dals-Ed berättade att det var efter att de gjort en sådan här analys som det vände för dem i ekonomin, säger Jan Eriksson, kommunchef i Färgelanda."

Och eftersom Janne E är inne på temat sagor så vill även Bloggen bidra lite grand:
"Min mamma berättade för mig att en vacker dag så kommer du fram till regnbågens slut och där kommer du att finna en kruka med guld".

Dals Ed har för övrigt Sveriges näst högsta kommunalskatt - skall vi kanske tacka Janne E på förhand?

Bloggredaktionen