torsdag 20 maj 2010

Sossarna avslöjade sig i KF

Enligt uppgifter till Bloggen var det litet avslaget på KF i går kväll.

Det fanns liksom inte så mycket att dividera om efter förra månadens urladdning, när myglarna till slut drev igenom beslutet att skänka företagen i Björnhuset ytterligare 16,5 mkr.

Följaktligen var även Allmänhetens frågestund en slätstruken historia, som var över på knappt en timme. Den beklagansvärde (FP) behövde därför för ovanlighetens skull inte ens ljuga, för att klara sig från frågestunden med livet i behåll - den här förtida sommarkvällen räckte det med lite allmänt surr. Och surra är ju som bekant Den beklagansvärde duktig på.

Den som bidrog till att höja debattemperaturen var istället KF:s tidigare ordförande Rune Johansson (S). Rune har ju inte direkt gjort sig känd som någon större taktiker och under sin tid som ordförande i KF så myglade han dessutom ganska ogenerat.

När frågan om kommunens framtida demensboende debatterades - en fråga som tydligen ligger Rune varmt om hjärtat - dristade han sig att gå upp i talarstolen. Där lyckades han dock blamera sig en smula, genom att gratulera Centerpartiet till att ha rättat in sig i ledet och blivit ett jämbördigt mygelparti med sossarna. Runes lågande blickar nådde Ann-Marie Jacobsson (C), som under lätt rodnad tittade ned i bänken. Enligt rapporter som nått Bloggen, var Rune i sitt exalterade tillstånd t.o.m. på vippen att säga att sossarna inte längre behövde Den beklagansvärdes parti, men hejdade sig i tid. Ann-Marie gick sedan upp i talarstolen och tackade Rune för förtroendet och för att Centerpartiet fått komma in i stugvärmen igen.

Rune hann dock med ytterligare en taktisk blunder innan kvällen var räddad. Det handlade om Tallbackens äldreboende, som KD föreslog skulle utredas som tänkbart alternativ till demensboende. Detta fick Rune att se rött. Riktigt ilsken blev han faktiskt och med passionerat röda kinder lät han därför från talarstolen meddela, att den norra kommundelen minsann fått sitt. Det nya demensboendet skall ligga i den södra kommundelen, sade Rune. Någon tyckte sig ha hört Rune viska "-Jag vill inte ligga på Tallbacken, de tycker inte om sossar uppe i Högsäter", men det skall vi låta vara osagt.

En och annan höjde nog på ögonbrynen över att Rune var så oförsiktig. I ett slag avslöjade han nämligen sossarnas politik, att inte satsa en enda skattekrona i den norra kommundelen - allt skall gå till den södra. Dessutom avslöjade tyvärr Rune vad många länge misstänkt - att sossarna inte tänker på kommunen som en helhet. Man tänker söder och man tänker norr. Det förklarar ju också varför kommunen aldrig blivit en kommun, utan en kommun för ett korrumperat fåtal och för särintressen.

Bloggen skänker därför å kommuninvånarna vägnar en tacksamhetens tanke till Rune, för hans "demokratiska insats" under gårdagskvällens fullmäktigemöte.

Bloggredaktionen