onsdag 16 december 2009

KD-interpellation om mobbningsfallet i kf ikväll!

Ikväll kommer fullmäktige att debattera det uppmärksammade mobbningfallet. Detta efter att KD:s gruppledare Irén Jonefelt skrivit en interpellation till den beklagansvärde Kenneth Carlsson (fp).

Irén Jonefelt och KD i Färgelanda vill att kommunen ändrar sin hårt kritiserade inställning i det uppmärksammade mobbingfallet och snarast betalar ut det skadestånd till den mobbade pojken, som begärts av barn- och elevombudsmannan.

Frågorna i interpellationen lyder:

1.Anser kommunstyrelsens ordförande att kommunens högste tjänsteman är lämplig att fortsätta arbeta med mobbningsfallet?

2.Anser ks ordförande att ersättning skyndsamt ska betalas ut till den drabbade eleven så ärendet kan avslutas på ett mer hedervärt sätt än hanteringen hitintills? Om inte, varför?

3.Hur tänker ks ordförande göra för att inte dessa fadäser i hanteringen av mobbingfallet återigen ska uppstå?

I interpellationen påpekar Irén att ”Färgelanda har erhållit mycket dåligt rykte på grund av den i särklass dåliga hanteringen av det numera nationellt välkända mobbingfallet”.

Bloggens kommentar: Interpellationen visar att Irén Jonefelt och KD klarar av att gå från ord till handling!

Bloggredaktionen

Knarkhundarna som fick munkavle och Kf kl 19.00

Idag är alla välkomna till Färgelanda Allhem, Kf kl 19.00, för att ställa frågor till politikerna under Allmänhetens frågestund. Ta chansen så länge den varar - mygelpartierna (s, fp och v) arbetar nämligen hårt på att ta bort eller åtminstone kraftigt begränsa allmänhetens rätt att ställa frågor till politikerna.

Igår kunde vi i tidningen läsa om knarkhundarna som fick munkavle. Den beklagansvärde har ju - utan någon politisk förankring - föreslagit att Valboskolans elevers integritet skulle kränkas av knarkhundar. Och detta dessutom utan att det finns något knarkproblem på Valbo, enligt vad den olyckliga Ulla Börjesson (s) uppgav på förra kf.

Bakgrunden till förslaget är att den beklagansvärdes partikamrat - gruppledaren för FP i Trollhättan Dan Möllengård - ville hjälpa en barndomskamrat att starta upp sitt företag, som skall bedriva "uppsökande verksamhet" med hjälp av knarkhundar. I Trollhättan fick dock Dan inget något större gehör för sina kontroversiella planer, utan blev hänvisad till att skriva en motion. Dan vände sig därför till den beklagansvärde i Färgelanda, eftersom han vet att man i Färgelanda inte följer några lagar eller bestämmelser.

Dan har ju fått utstå hård kritik för sitt förslag, bl a har Alexander Bard (fp) kallat det fascistiskt. Men det är alltså inget som hindrat den beklagansvärde, som gärna hjälper en vän i nöd med skattepengar. Att kommunens elever skulle utsättas för systemastiska kränkningar under skoltid, är i sammanhanget något som får vika för "den goda saken" (läs den beklagansvärdes särintressen). Förslaget var dock inte så populärt hos personalen på Valbo och det visade sig att den inte ens blivit informerad om den beklagansvärdes senaste utspel. Det blev helt enkelt tvärstopp.

Det är nog fler än en person, som idag drar en lättnadens suck.

Bloggredaktionen