onsdag 21 oktober 2009

Björnhusets jobb-bluff avslöjad

Inga nya jobb i Björnhuset

Björneruds VD Cecilia Kullgren gör flera pinsamma avslöjanden i dagens Bohusläningen. Hon gör det inte medvetet, utan liksom i förbigående när hon redogör för andra frågeställningar.

Mest pinsamt och avslöjande är naturligtvis att sanningen om jobben nu kommer fram och att det inte ens finns någon potential för nya jobb – tvärtom blir det färre. Björnerud har idag bara 25 anställda, varav 17 i produktion – och den siffran kommer alltså att sjunka ytterligare! Snacka om att kommunens invånare blivit blåsta. Förhoppningsvis inser nu alla hur få jobb det faktiskt handlar om i Björnhuset. Och det handlar alltså inte om att skapa nya jobb i Björnhuset – utan färre jobb och att göra redan rika företagare rikare.

Alla vet att lönsam industriell verksamhet i dag bygger på en hög grad av automatisering – allt för att få ner personalkostnaderna, vilket är detsamma som att få ner antalet anställda. Det vet alla – utom Färgelandas oduglige kommunchef och myglande politiker.

Cecilia klagar på hur ”otroligt” mycket pengar förseningarna kostar, men avslöjar samtidigt att Björnerud har en stabil ekonomi och därmed hade haft råd att betala en hyra som inneburit att skattebetalarna fått tillbaka investeringen om 72 mkr. De hyresavtal som de korrumperade partierna (s), (fp) och (v) röstade igenom häromveckan, innebär alltså att skattebetalarna kommer att göda redan rika företagare genom hyressubventioner. Detta sker då på våra barns, gamlas och verksamheternas bekostnad. Man undrar nästan om kommunchefen fått provision av företagen för att förhandla så dåligt. Att (s), (fp) och (v) kunde godkänna hyresavtalen bottnar i en kombination av djupt rotad korruption och okunskap.

Cecilia drar också en liten klagovisa om förseningar i Björnhuset och insinuerar nästan att det skulle vara någon annans fel – d v s kritikernas. Ev förseningar är dock inte kritikernas fel. Cecilia och hennes kumpaner har fått alla pengar de behövt till bygget från skattebetalarna, oavsett om pengarna varit lagligt utbetalda eller inte – det har kommunchefen Jan Eriksson varit noga med. Cecilia & Co (hennes sambo Henrik Johansson som är delägare i Måltidslösningar/Lillesjö AB är kompanjon med ”projektledaren” Sven-Arne Thorstensson, som i sin tur är släkt med Västfarms Jimmy Högberg via ingifte) har dessutom planerat och utfört alla arbeten i Björnhuset helt på egen hand och efter eget huvud. Det är förmodligen också därför som Cecilia inte nämner något om ev skadeståndskrav p g a ”förseningarna”.

Bloggen förstår att Cecilia känner sig lite trumpen över att hon än så länge bara lyckats mjölka ur skattebetalarna 72 mkr. Men vi kan trösta henne med att det kommer mer - mycket mera. Som en liten aperitif slipper Cecilia nästan helt hyra under första året!

Bloggredaktionen