lördag 12 februari 2011

KS - Flyktingavtalet

I onsdags diskuterade KS frågan om ett nytt flyktingavtal i KS.

Trots att det inte gjorts någon utredning i frågan - ansvariga tjänstemän har antingen bristande kompetens eller har varit försumliga - talade sig oppositionsrådet Ulla Börjesson (S) varm för fler flyktingar.

"-Vi måste ha mer flyktingar", sa Ulla B. "-Jag vet inte varför jag vill ha hit dem och jag vet inte om vi har bostäder till dem, eller hur det påverkar skola, omsorg och ekonomi, men vi måste ta emot många, många många fler flyktingar". "- Vi måste ju ta vårt ansvar", fortsatte Ulla B.

Kommunalrådet Peter Johansson (KD) framhöll vikten av att kunna ta emot flyktingarna på ett bra sätt, något som vi alltså inte vet om vi kan idag.

Ulla B har kanske funderingar på att själv betala för flyktingarna och låta dem bo hemma hos henne, eller så tänker hon lika långt som vanligt - som hon visat prov på i t. ex. Björnhuset där hon lyckats göra kommunen bankrutt en gång redan.

"Arbetsrättsprofessorn" och Metall-haveristen Tommy Larsson (S) försökte hjälpa sin snedseglande partikamrat Ulla B, bl.a. genom att spekulera i skyldigheten att följa de lagar som regeringen stiftar. Vad Tommy L inte kände till är att det är Riksdagen som stiftar lagar - inte regeringen.

Efter de båda sossarnas inlägg - som höll sedvanligt hög kvalitet - tog majoriteten (C, M och KD) sitt ansvar för kommunen och dess invånare, genom att besluta om en remissrunda, för att ta fram den utredning som behövs för att kunna fatta ett beslut.

Bloggredaktionen