lördag 11 december 2010

Blasktidningen Bohusläningen

I dagens Bohusläningen skriver den notoriska lokalredaktörskan Jenny Borg, om "förhandlingar" på måndag nästa vecka mellan kommunen och den avskedade kommunchefen. När hon försökte få svar från kommunalrådet Peter Johansson (KD), uppgav denne att kommunen inte diskuterar personalärenden i media. Kommunchefen har dock som bekant inga problem med att diskutera sitt ärende i media - i själva verket verkar det vara en del av taktiken och hans ombud besvarade sålunda villigt Jenny B:s frågor.

Jenny B förefaller ha lika svårt att förstå ett klart besked som BirgittaIngemar Eriksson (V). Trots att kommunalrådet vid ett otal tillfällen förklarat för Jenny B att kommunen inte kommenterar personalärenden, fortsätter Jenny B oförtrutet att fråga kommunalrådet om detta. Agerandet är inte bara oprofessionellt utan även direkt oförskämt. Sin trovärdighet behöver dock inte Jenny B bekymra sig om – den har hon för länge sedan förbrukat.

Som anstår en oseriös journalist, fortsätter också Jenny B att okritiskt upplåta nyhetsplats i Bohusläningen åt oppositionsrådet Ulla Börjesson (S) och hennes åsikter.

I princip handlar det om politiska insändare, som Jenny B legitimerar i skepnad av ”nyhetsartiklar”. Dagens nummer av blasktidningen var inget undantag, där Ulla B får fritt spelrum att kommentera kommunens brott mot LOU .

I sin insändare ”konstaterar” Ulla B föga förvånande att ingen har ansvar för att kommunen bröt mot lagen, vare sig hon själv eller kommunchefen. Och naturligtvis behöver inte Ulla B svara på hur detta kan vara möjligt, när det onekligen finns någon eller några som fattat besluten. Det måste kännas skönt för Ulla B att veta, att hon inte behöver ta ansvar för sina handlingar - i vart fall inte i Bohusläningen.

Bloggredaktionen