tisdag 17 augusti 2010

Vänsterpartiet i Färgelanda vill låna mer pengar

Bloggen fortsätter sin bevakning av valrörelsen och blandar dikt och verklighet, när vi tar oss an Vänsterpartiets "politik" för kommuninvånarna.

Vänsterpartiet i Färgelanda fortsätter sin fruktlösa jakt på det handfull röster som partiet kan tänkas få i höstens val.

Det senaste bottennappet kunde vi bevittna i en insändare i måndagens Bohusläningen, lika vibrerande och inspirerande som den gråsten kroken fastnat i. Insändaren förefaller vara en kopia av det lokala valprogrammet (en halv A-sida med några frågor i stolpform, utan närmare förklaring om innebörd eller finansiering). Den som tycker om att se stolpskott fick alltså sitt lystmäte, medan övriga väljare sannolikt blev besvikna.

Bland "vallöftena" noterar vi fortsatta satsningar på Björnhuset och livsmedelsindustrin. Om vi förstått saken rätt har vänsterpartisterna därmed tänkt löpa linan ut och knäcka ryggen på kommuninvånarna helt och hållet. Ett rykte säger att detta skall ske genom att V trycker upp s k "kommunobligationer", som är garanterade av "betryggande kapital".

Tanken är att på detta sätt ta in 50 miljoner nya fräscha kronor från kommuninvånarna, för att "satsa på nya jobb i livsmedelsindustrin". Fantastiskt bra idé tycker vi på Bloggen. Men vi tycker kanske att det hade varit rakare om hela sanningen kommit fram om Vänsterpartiets politik.

Saken är nämligen den att kapitalet, som skall garantera återbetalning av lånet, består av redan förbrukat förtroendekapital. Kommuninvånarna kommer således - i likhet med de 90 000 000 som Vänsterpartiet redan lånat upp i Björnhushärvan - aldrig att få tillbaka satsade pengar. Däremot får kommuninvånarna ytterligare en ryggsäck att bära åt "arbetarnas vänner" i Vänsterpartiet.

Ja ja, så kan det gå med vanartade kommunister på rövarstråt.

Idag är det 33 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

Bohusläningen gör en pudel

Efter att Bloggen avslöjat Bohusläningens omfattande censur av kommentarer från allmänheten, gör nu tidningen en s k pudel (klicka på länken) och släpper fram alla de kommentarer som man tidigare censurerat.

I en kommentar på Redaktörsbloggen från tidningens webmaster heter det att "På grund av strul i moderering har det blivit en viss fördröjning på kommentarer". En del läsare tycker kanske det är konstigt att inte alla kommentarer drabbades av "fördröjningen", men i fablernas värld är som bekant allt möjligt.

Chefredaktör Sundhage kommenterar återigen Bohusläningens handlande i FP-affären och bedyrar att det inte varit tidningens avsikt att tysta Bloggen. Samtidigt låter hon undslippa att "den här gången valde vi en annan vinkel", vilket är ett halvt erkännande av att tidningens angrepp mot Bloggen både var medvetet och planerat. Därmed bekräftar hon också att Bohusläningen går i Folkpartiets ledband så här i valtider.

Beklagansvärt skulle man kunna säga!

Bloggredaktionen