torsdag 4 juni 2009

Widekärrs (fp) dåliga minne

Bloggen erfar att Tommy Widekärr (fp) återigen havererat på sin blogg.

I ett längre, något osammanhängande, inlägg den 4/6 förnekar nämligen Widekärr bestämt att han skulle ha skrivit på sin blogg, att han önskade ”rensa upp i församlingen” eller ”slå sönder fula nyllen”. Han medger dock att det skulle vara ”vårdslöst” att uttrycka sig på det sättet. För att hjälpa Widekärr friska upp sitt minne, publicerar Bloggen nedan relevanta stycken ur Widekärrs inlägg den 22/4. Rubriken på Widekärrs inlägg är passande nog ”Totalt out of control”.

---------------------------------------------------------------------------------
”Jag var redo att rensa i församlingen, jag var beredd att gå till handgripligheter. Slå sönder det där fula nyllet. istället fick jag sitta av min frustration i all stillhet, medans jag kokade inombords. Jag släppte honom aldrig med blicken sedan, men han vågade aldrig mer vända sig åt mitt håll. Han vågade inte möta min blick, först det svarta, sedan mitt leende. Han försvann i pausen, rädd som en skadeskjuten räv. Jag svär, om du läser det här så är det inte färdigt ännu.”

”Men först skall jag gå och ladda mitt vapen. Här skall vilas på hanen! Ett sista hot vrålades ut när missbelåtna åhörare lämnade salen efter omröstningen. Stolar sparkades omkull samtidigt som ett klart statement uttalades tii oss folkpartister; "Ni skall skjutas era jävlar". Jag är beredd, kom bara...”
---------------------------------------------------------------------------------

Totalt out of control? Ja, Bloggen är överens med Widekärr, att hans inlägg är helt okontrollerat. Plötslig och oförklarlig glömska är för övrigt ett beprövat sätt att undkomma obekväma sanningar, något som Widekärr torde ha riklig erfarenhet av från sitt arbete i folkpartiet. Bloggen önskar dock Widekärr lycka till i sin nästa kommun och hoppas att han då också slipper de dumma ”bonnläppar”, som han nu tvingas företräda i Färgelanda.

./. Bloggredaktionen

Är det pöbeln som styr Färgelanda idag?

Tommy Widekärr (fp) ersättare i fullmäktige är inne på den linjen i sin egen blogg, där han påstår sig värna om demokratin och yttrandefriheten. Widekärr talar även om hur innerligt trött han är på Färgelanda och klagar på befolkningens ”bonnighet”. Bloggen undrar om det kanske är därför som fp vill lägga ner bygdeskolorna – de tycker helt enkelt inte om ”bonnläpparna” ute i kommunen?

I sitt inlägg den 3/6 säger Widekärr bl. a.: ” Ett pöbelvälde står för allt det lägsta hos människan. Det står för feghet och omänsklighet. Det har inte alls något med demokrati eller yttrandefrihet att göra. Demokrati handlar om att öppet kunna deltaga i den politiska debatten, kunna tillhöra partier eller kyrkor, föreningar och intresseorganisationer. Det handlar om att öppet kunna uttrycka sina åsikter utan att trakasseras”.

Efter att ha läst Widekärrs inlägg från den 22/4, utgår Bloggen från att det är den politiska pöbeln som Widekärr åsyftar. Widekärr skrev inlägget efter att som fullmäktigeledamot ha röstat igenom fp:s förslag att lägga ned Stigen och Järbo skolor. Bloggen förstår att Widekärr kände sig tillfreds med sin insats i demokratins tjänst och att han därför kände sig manad att närmare redogöra för sina ”politiska visioner”.

I aprilinlägget redogör politikern Widekärr bl.a. för hur han vill uppträda i fullmäktigesalen. Han vill citat ”rensa i församlingen” och fortsätter sin inlevelsefulla redogörelse med att tala om, att han ”var beredd att gå till handgripligheter”. Slå sönder det där fula nyllet”. Bloggen erfar att Widekärr har svart bälte i judo och Bloggen tror därför, att Widekärr är fullt kapabel att slå sönder både ett och flera ”fula nyllen”.

Tydligen var det speciellt en person i fullmäktigesalen som misshagade Widekärr, eftersom han uttalar ett direkt hot mot denne, ”jag svär, om du läser det här så är det inte färdigt ännu”. Politikern Widekärr avslutar sitt balanserade inlägg med att informera den hotade, sin läse- och väljarkrets, att han nu skall gå och ladda sitt vapen. ”Här skall vilas på hanen!”

Efter denna genomgång av Widekärrs ”politiska agenda”, kan Bloggen hysa viss förståelse för att människor inte öppet vågar uttrycka sina åsikter i dagens Färgelanda. De riskerar tydligen inte bara att trakasseras, utan även att utsättas för hot om våld och direkt våld av våra folkvalda politiker. Det får väl bli hemvärnshjälm samt skottsäker väst nästa gång allmänheten besöker fullmäktige!!

Bloggen har för säkerhets skull tagit en skärmdump på Widekärrs inlägg.

Bloggredaktionen!