lördag 12 september 2009

Hugo Hultgren (m) ? 2

Hugo Hultgren blir alltmer isolerad i sitt eget parti.

I våras torpederade den beklagansvärde Kenneth Carlsson (fp) det borgerliga samarbetet, när han och resten av fp-gänget lade ner Järbo och Stigen skolor. De politiska gangsterfasoner som Carlsson och (fp) då använde sig av, tillhör förmodligen ett svårslaget lågvattenmärke i svensk politik. Carlsson krävde att kommunen skulle delta i ”Leader-projektet”, som motprestation för att (fp) skulle rädda Järbo och Stigen skolor. (M), (c) och (kd) föll dock inte undan för utpressningsförsöket, utan valde istället att avsluta samarbetet med Carlsson och (fp). Förutom att (fp) talat om för väljarna att man hör hemma på demokratins bakgård, har (fp) även talat om att man är beredd att offra något så centralt som kommunens skolor, för att kunna delta i ett simpelt projekt. (Fp) är således ett parti som man vare sig gör affärer med eller röstar på. De partier som samarbetar med (fp) svärtas ned av all smuts och ohederlighet hos fp).

Det är mot denna bakgrund man får se Hugo Hultgrens politiska hjärnblödning härom veckan, när han gick ut i tidningar och radio och talade om samarbete med Carlsson och resten av mygelgänget. Skälet till Hugos politiska självmål skall enligt uppgift vara, att Zaid Långström (s) lurat i Hugo att han skulle få komma upp sig om han tonade ner kritiken och istället valde att samarbeta med myglarna. Och det var ett erbjudande som stackars Hugo tydligen inte kunde motstå.

Hugo hade dock glömt en viktig sak, nämligen att först höra med partiet, innan han lovade bort sig själv och partiet. Och kritiken har inte låtit vänta på sig. I en artikel i fredagens Dalslänningen tar Moderaternas ordf Linda Jansson och vice ordf Rune Olsson avstånd från Hugo och dennes utspel att samarbeta med (s) (v) och (fp). Moderaterna påpekar att det finns en majoritet bestående av (fp) och vänsterpartierna och dessa partier bör därför också ta ansvar för kommunen fram till nästa val.

Enligt flera källor som Bloggen talat med saknar idag Hugo i princip stöd av det egna partiet. Det skall handla om en eller högst två personer, som ännu stöder honom. Samma källor talar om en efterlängtad förnyelseprocess i det tysta där flera nya namn kommit fram, t ex den nya ordf Linda Jansson som uttalar sig i fredagens tidning. Hugo sägs dock vara måttligt road och Bloggen erfar att Hugo aktivt motarbetar de nya krafterna i partiet, vilka han möjligen upplever som ett hot mot sin egen ställning.

Det förefaller dock som om Hugos senaste ”politiska” utspel, varit droppen som fått bägaren att rinna över och partiet har tydligen känt att det är dags att säga ifrån – både till Hugo, de andra partierna och sina väljare, vilket då förklarar artikeln i tidningen. Moderaterna kommer därför lagom till valet 2010 med största sannolikhet att föra fram flera nya intressanta namn, vilka har mycket långt kvar till bäst före datum och som inte är belastade av gamla misslyckanden. De kommer även att ha bättre möjligheter än Hugo, att formulera – och hålla fast vid – en trovärdig politik, något som är avgörande om man vill vinna väljarnas förtroende och som Hugo aldrig lyckades med.

Bloggredaktionen