lördag 22 augusti 2009

Björnhusets doldis Henrik Johansson träder fram

Som bloggen tidigare berättat, är Björnhusaffärens verklige huvudaktör Henrik Johansson.

Om du klickar på länken med Henriks namn ovan, så kan du på sidan 4-5 både se Henrik och läsa om hans framgångsrika affärer. Henrik berättar även om sitt kompanjonskap med Björnhusets projektledare Sven-Arne Thorstensson. Inte bara är de kompanjoner i företaget Farmflis AB, de producerar även spannmål ihop på Smedbergs Gård utanför Munkedal.

Möjligen är tanken dels att leverera spannmålsprodukter till Björnhuset, dels att leverera flis till det nya fliseldade fjärrvärmeverket, som bl a skall förse Björnhuset med värme. Det kan nog bli en riktigt bra affär, eftersom klusterföretagen enligt ramavtalet har rätt att "återsälja" överskottsvärme till fjärrvärmesystemet och på det sättet tjäna pengar ännu en gång.

Med detta intelligenta upplägg finner Bloggen det sannolikt, att företagen kommer att bli så duktiga på värmeåtervinning att de helt kommer att slippa betala hyra. Förmodligen kommer de t o m att få betalt av skattebetalarna för att driva sin verksamhet. Eftersom företagen - till skillnad från Janne Eriksson - är duktiga på att räkna, lär de lägga fram en "övertygande" beräkning på hur mycket värme de levererar till systemet. Och därefter kommer som vanligt springpojken Janne att hjula över till de upplysta ks-ledamöterna, som i sedvanlig ordning kommer att godkänna Jannes förslag - eftersom de litar på tjänstemännen.

Efterföljande nedskärningar i de kommunala verksamheterna, med nya nedläggningar och avskedanden som följd, kommer i sedvanlig ordning att försvaras av Kenneth Carlsson (fp)och Ulla Börjesson (s) med att "vi" inte har något val, eftersom "vi" har underskott som måste täckas. Bloggen vill inte kalla de båda prominenta politikerna för Färgelandas byfånar, eftersom det förmodligen finns en och annan byfåne som skulle känna sig förolämpad av jämförelsen.

Bloggredaktionen!