måndag 12 april 2010

Ledare ang Bloggen och Politiken

Det har kommit till Bloggens kännedom att vi tappat en läsare - en politiker.

Det handlar om Dick Jonefelt (KD) som tackat för sig och avslutat sitt förhållande med Bloggen. Det är tydligen kommentarer från läsare på Bloggen, som orsakat Dicks "avhopp". Kommentarerna rör Dicks egna inlägg och som politiker får man nog tåla att andra har avvikande åsikter. Annars har man ingen fri och öppen debatt. Det skall dock sägas att Dick också har fått beröm av många läsare. Nu kan Dick ägna sig åt sin egen blogg, där han har möjlighet att föra debatten på sina egna villkor.

Vi vill påpeka att vi i grund och botten gillar Dick och hans sätt att sticka ut hakan då och då. Det finns alltför många politiker som saknar verklighetsförankring och som gör sitt yttersta för att inte ha en åsikt som går utanför den politiskt korrekta normen. Politiker som Dick Jonefelt är därför ett sundhetstecken och det behövs fler av hans sort för vitalisera ett knäande demokratiskt system.

Även Bloggens tidigare "talesman" Bill Östlund (KD) har ju som bekant lämnat Bloggen.

Och det kanske är bra att inte Bloggen sammanblandas med de politiska partierna.

Det framförs ju då och då synpunkter mot Bloggen, att den är politiserad och går ett eller flera partiers ärenden. Dessa synpunkter brukar skifta i takt med vilka partier och politiker som för tillfället "drabbas" av Bloggens granskningar och kritik.

Centern fick under lång tid beröm p g a att de uppträdde anständigt, ansvarsfullt och hederligt. När Centern på senare tid visat upp ett motsatt ansikte, har Bloggen redovisat detta utan krusiduller. Det är därför Bloggen finns till för Färgelandaborna. Det innebär inte att vi är emot Centern. Om Centern återigen börjar uppträda anständigt och tar sitt ansvar för kommunens anställda och verksamheterna, kommer Bloggen att redovisa det. Det är alltså upp till Centern.

Detsamma gäller S och FP. Bloggen har inget emot dessa två partier i grunden, däremot den politiska korruption de representerar och som förstör hela kommunen.

Inte heller Vänsterpartiet är bortom hopp. I Vänersborg har V tagit sitt ansvar för kommunens anställda och verksamheterna genom att säga nej till vansinnessatsningen Arena Vänersborg. Hade V tagit sitt ansvar i Färgelanda hade vi sagt - "Heja Vänstern". Men det kan vi tyvärr inte säga nu.

För närvarande är det bara två partier som tar sitt ansvar för kommunen och det är M och KD. Men inte heller dessa partier har gått fria från kritik. Och skulle det visa sig att M och KD ansluter till en politik som är oansvarig och omoralisk, så kommer inte Bloggen att hymla med orden beträffande dessa två partier.

Bloggredaktionen