lördag 13 juni 2009

U-båten Rolf dyker upp igen!

I lördagens Bohusläningen fortsätter "Rolf Johansson från Färgelanda" att kritisera Bloggen. Rolf läser tydligen Bloggen ofta, men är anonym för oss eftersom han aldrig skrivit något inlägg eller kommentar - i vart fall inte i eget namn. Rolf hade annars varit välkommen att framföra sin kritik direkt till Bloggen och vi hade svarat honom här. Det faktum att Rolf vänder sig till tidningen visar att Rolf och de krafter som står bakom honom har haft ett annat syfte med kritiken, nämligen att skada Bloggen och helst få bort den.

Ett par avslöjande saker från Rolfs senaste insändare:

För det första att Rolf förnekar "bekantskap" med de kritiserade tjänstemännen. Det undgår dock inte Bloggen att Rolf inte förnekar "bekantskap" med de kritiserade politikerna. De känner han tydligen - och dessutom alltför väl! I sin förra insändare visste Rolf t.o.m. besked om att Bloggens rapportering lamslår det politiska arbetet. Vem har vetskap om sådana förhållanden, om man inte själv sitter i knät på dem som kritiseras?

För det andra avslutar Rolf sin insändare med en överdrivet hård kritik av slöseriet med skattemedel i kommunen. Smart skrivet! Det kostar ju inget och huvudsyftet är ju något annat - nämligen att skada Bloggen. I Rolfs förra insändare fanns heller ingen sådan kritik. I den nöjde sig Rolf med en pekpinne - att det var ok att kritisera, men att det absolut inte fick ske anonymt.

Och man kan ju också fråga sig var Rolf tidigare har hållit hus? Om nu Rolf tycker att skattepengarna hanterats på ett så "skrämmande, vårdslöst och okontrollerat sätt", varför säger han det först nu? Varför har han inte tidigare givit utlopp för sin stora ilska och kritiserat politikerna i tidningen? Nä, just det. Rolf tycker inte så egentligen. Han ville bara ha ett alibi. Någon gick kanske på det. Dock inte Bloggen, som känner till arbetsmetoderna som Rolf och hans vänner använder sig av.

Bloggredaktionen!